Antonín Vojtek - malíř jižní Moravy

Archiv novinek

strana 12 / 799
  <<   <   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   >   >>  

říjen272020
Procházka okolo břeclavského ZÁMKU

Zámek Břeclav

Milí přátelé,

kousek od břeclavského zámku jsme objevili krásné místo, kde rádi odpočíváme. Chce se nám být s vámi, chce se nám pořádat výstavy, chodit do společnosti, pracovat, žít obyčejný život. Je to náročné...a říkala jsem si, co napsat, aby to nebylo patetické, aby to vystihovalo situaci, ve které se v tento čas nacházíme.

Přejeme všem hlavně zdraví, dost sil a energie...a přidávám text, se kterým manžel před chvílí přišel. Snad se zase budeme ve zdraví setkávat.

Zatím musíme přijmout všechna opatření. Držte se. Pořád je ještě optimismus.

Jitka a Antonín Vojtkovi

podzimní motiv- inspirace na obraz

Kroky jdou, mraky plynou,

voda teče, čas se vleče,

chvíli ležím a pak v kleče přemítám.

Já, ty, ona, on, každý je sám.

 

Auta jedou, maminky kočárky vezou,

sekačka trávu seká, člověk se stále leká,

opíráš se holí, Bože, jak to bolí, přemítám.

Pomůže mi někdo? Já to dám?

 

Mé srdce ještě tluče, probuď se přece člověče,

oči si promni, den po dni přemítej.

Máš na to, věř si, dej to dej.

Chmury z čela odlož,

na svět, který se ještě točí se usmívej.

 

A.V. říjen 2020

 

Antonín Vojtek podzim 2020

říjen202020
KRÁSNÝ DÁREK pro milovníky života...

Galerie a ateliér A. Vojtka

a příznivce dobrého vína a také obdivovatele obrazů Antonína Vojtka, chystáme nové motivy na sklenice. Sledujte, prosím, e- shop nebo Fc, brzy vám je představíme!

Kraj bílých ptáků

Krajina mého srdce

říjen192020
KDYŽ jsou GALERIE zavřené

Antonín Vojtek

...galerie jsou zavřené a nikdo neví na jak dlouho...i obrazy potřebují své diváky, proto dnes přidáváme poslední olejomalbu Antonína Vojtka a chcete-li, novinky můžete sledovat také na Fc ...

 

"Za krásou se jezdí

do dalekých zemí

každý to zná,

každý to ví,

však nejkrásnější krajina

je ta u jezera Bruxa,

tam u Břeclavi."

Antonín Vojtek podzim 2020

říjen92020
NĚHA AKVARELU výstava

Galerie 99 Něha akvarelu

VÝSTAVU OTEVŘEME BEZ VERNISÁŽE dle nařízení v nouzovém stavu ČR.

 

MILÍ NÁVŠTĚVNÍCI, MUSELI JSME LETOS UPRAVIT VÝSTAVNÍ PLÁN, PROTOŽE KORONA KRIZE MĚNÍ MOŽNOSTI I V NAŠÍ PRÁCI. Připravujeme tedy úplně nové výstavy, snažíme se přizpůsobit situaci a věříme, že to společně zvládneme.

 

Antonín Vojtek

 

 

Něha akvarelu – nová podzimní výstava v Galerii 99 v Břeclavi, na kterou srdečně zveme v tomto roce. Představíme vám zejména zcela novou tvorbu Antonína Vojtka- cyklus kolorovaných kreseb. Akvarel je elegantní a těžká technika. Pro většinu z nás známá jako malování vodovými barvami. U akvarelu jde o něhu, lehkost a jistotu. U akvarelu se nedá nic opravovat, měnit. Obrazy mají většinou čisté, jasné barvy a tím vzbuzují pocit jasu a křehkosti. Zahájení této prodejní výstavy se uskuteční v pátek 9. října 2020 v 17 hodin. Výstava potrvá do vánočního období.

NĚHA AKVARELU . kolektivní výstava obrazů

září302020
Tenis to je UMĚNÍ

Antonín Vojtek - Tenis to je umění

Vážení a milí, tenis je úžasná hra, co myslíte? Možná ho rádi hrajete, možná jen pozorujete, ale určitě si nenechejte ujít možnost podívat se na přiložené video a podívejte se, jak se nechají inspirovat umělci. Najdete ho zde a obrazy později také v knihách profesora J. Maliny.

 

Tenis to je umění - Julie Vojtková

 

Autora současného knižního titulu TENISOVÁ RAKETA ve výtvarných a básnických variacích, celostního antropologa prof. Jaroslava Malinu, čtenářská obec zná jako špičkového učence, ale i zarytého tenisového nadšence, jenž celoživotně zdárně praktikuje „bílý sport králů“ jako umění i vědní obor, pro nějž se začíná prosazovat označení tenisologie. Lze jen doufat, že dva velkoryse pojaté tenisologicky-uměnovědné projekty, Jaroslav Malina – Tomáš Bím, UVEDENÍ DO TENISOVÉHO UMĚNÍ (Antropologické a výtvarné hledisko) a Jaroslav Malina, TENIS HUMORNĚ I VÁŽNĚ aneb Z ČESKA DO WIMBLEDONU A ZASE ZPÁTKY (slovem i obrazem) připravené k vydání v brněnském Akademickém nakladatelství CERM, přes koronavirové a s nimi spojené ekonomické krize záhy spatří světlo světa k potěše všech zainteresovaných milovníků sportovní historie, výtvarných děl inspirovaných tenisem, Malinových nenapodobitelných poetických komentářů a fundovaných encyklopedických výkladů.

Za provokativní ochutnávku k plánované tenisové trilogii lze považovat současný svazek, který vsadil na zdánlivě prozaickou součást sportovního vybavení, tenisovou raketu, nadto její vysloužilé a dávno odložené exempláře, jež by v lepším případě skončily jako memorabilia podivínských sběratelů, v tom horším někde na skládce komunálního odpadu. Z malinovsky osvícené iniciativy se ale tyto pro běžného nezainteresovaného jednotlivce nezáživné předměty převtělily díky umu bezmála tří desítek našich předních výtvarníků v hodnotné umělecké objekty – v duchampovské tradici nevšední „ready mades“. Malinovy básnické doprovody každého vyobrazení vyvracejí vžitou představu, že raketa je běžný nástroj pro odpal míčků, jež v dřevních dobách předchůdkyně tenisu, jeu de paume („hra dlaní“), bylo nutné bolestivě odrážet holou rukou či rukavicí.

Pokud bychom chtěli s jistou nadsázkou parafrázovat obsah tohoto raketového opusu, nabízí se maně slovní hříčka „Tenisová raketa je naše parketa“. Označení parketa převzaté ze sportovního zpravodajství, původně v halové košíkové, napovídá, že zúčastnění výtvarníci si téma „ready made raket“ bytostně osvojili, jsou v něm jako doma. O to hodnotnější jsou jejich výsledné artefakty, využívající hlavně motivy hlavy (dlouhodobý předmět fascinace J. Maliny), fyziognomie, výpletu navozujícího představu mřížoví apod., podle umělcovy/umělčiny fantazie. Autor těchto řádek se k příměru raketa vs. parketa dal inspirovat titulem antologie kriminálních příběhů z tenisového prostředí (Otto Penzler [2009], Murder Is My Racquet. New York: Hachette Book Groups), který díky své ambivalenci umožňuje překlad „Vražda je má raketa/branže, rachota“. Tím rozhodně nechce naznačit, že vyobrazené rakety a s nimi spojené příběhy evokují násilí tak jako zmíněná publikace – právě naopak, snad až na jedinou výjimku („Zločin a trest“, kdy aktérka nesportovně roztříští hlavou své rakety hlavu hlavního rozhodčího), jde vesměs o výjevy pohodové, umožňující vychutnat si – přes zvýšenou agresivitu prudkých smečů a vražedných podání, jež přinesl „raketový“ technologický pokrok – lahodné ovoidní tvary uměleckých děl a doprovodných poetických variací.

září202020
NEDĚLNÍ POZDRAV - kde, kdy, jak?

Vážení a milí přátelé a příznivci výtvarného umění,

 

zdravíme Vás v těchto podivných časech, které pro nás nejsou lehké. Snažíme se pracovat ve ztížených podmínkách a dovolujeme si Vás informovat. Změny

nás také výrazně zasahují a naše možnosti hodně limitují.

 

1. I letos jsme se zapojili a podpořili projekt otevřených ateliéru DOA

2020. Navštívit nás můžete 26. září 2020 od 14-17 hodin.

 

2. V Galerii 99 v Břeclavi na Slovácké ulici zahájíme 9. října v 17 hodin

výstavu Něha akvarelu, kde také uvidíte nové kolorované kresby A. Vojtka

z cyklu z Jižní Moravy 2020.

 

3. Stále ještě trvá výstava A. Vojtka v Brně v galerii TITANIUM Nové Sady 25

až do 15. října 2020.

 

4.Stali jsme se součástí skvělého hudebního festivalu LVHF a vidět se můžeme

17. října 2020 ve Valticích v době konání závěrečného galavečera,kde vystoupí Čechomor s Moravskou filharmonií Olomouc.

 

5. Pracujeme na finální podobě kalendáře pro rok 2021. Včas vás o jeho formě

budeme informovat zde na webu nebo veřejném profilu Fc.

 

Také máme nový e-shop a prosím, nenechávejte nás v tom.

Děkuji všem, kteří nás již jakkoliv podpořili a věříme, že tuto náročnou

dobu překonáme.

 

Děkuji také za přizvání ke spolupráci na vzniku nového hudebního klipu,

který najdete i mezi našimi videi.

 

 

Přejeme Vám klidné a krásné babí léto a hlavně zdraví!

 

S pozdravem

Jitka a Antonín Vojtkovi

 

20. září 2020

 

Julie a Antonín Vojtkovi

září142020
Cyklus kreseb Z jižní Moravy 2020

Antonín Vojtek z cyklu kreseb z Jižní Moravy 2020

Vážení příznivci jižní Moravy, vážení návštěvníci, milí přátelé,

nadále upřednostňujeme osobní setkání v ateliéru nebo na akcích, výstavách, v galeriích...Ale rozhodli jsme si pro vás připravit novinku.

Budete mít možnost si zakoupit orig. kolorované práce Antonína Vojtka z cyklu Z jižní Moravy 2020. Díla na e- shopu nebudou adjustovaná a budou vhodná i k zaslání poštou jako volné listy. Věříme, že vás to potěší.

Jitka a Antonín Vojtkovi

září102020
DÁREK hudební - zase jedno poprvé

Julie Vojtková

Vážení a milí,

život přináší spoustu zajímavých okamžiků a překvapení. Už jsme toho zažili hodně, ale nápad Mirky Šubíkové se nám líbil a udělal radost. Něha a poezie v písničce je dárkem, na který nezapomeneme. Mirko, díky a také díky všem, kteří se na vzniku videa podíleli.

Antonín Vojtek

Věříme, že se hudební klip bude líbit i vám a udělá vám den krásnější.

Posaďte se a užijte si chvíli s písní o lásce. Láska je přece to nejvíc, co člověk v životě pozná. Tak a je tady

 

Julie a Antonín Vojtkovi

 

Julie Vojtková, Antonín Vojtek, Mirka Šubíková harmonika, Dana Vašíková housle a celé to "kolem dokola" Tonda Damborský.

srpen302020
Jen bílí ptáci...

Antonín Vojtek

 

Povím vám,

málokdo to ví,

co našel jsem na hrázi ve Staré Břeclavi.

 

Tam u Dyje nejprve najdu

dívčí vyšívanou čelenku,

pak, světe div se,

ještě další věci.

Bílou halenku

a psst … i podprsenku.

 

Mezi větvemi se blýsklo

cosi z dívčí krásy,

od máje slyším táhlé písně hodové chasy.

 

Žasnu, co dívkám

se všechno u Dyje ztrácí.

 

Svědkové bývají často

jen bílí vodní ptáci.

 

Antonín Vojtek

 

srpen282020
ZAHÁJENA aktuální výstava v BRNĚ

Petrov - BRNO

❤️❤️❤️ Milí přátelé, BYLO TO SKVĚLÉ SETKÁNÍ, za které všem přítomným ze srdce DĚKUJEME. ❤️ Slávek Bláha se svou ženou Táňou Drobysh nám připravili malý koncert.

Obrazy se radovaly z takového množství obdivovatelů a my také.

Výstava v Brně pod Petrovem je zahájena a podívat se můžete až do 15. října 2020. Místo plné energie naší krásné jižní Moravy se nachází v galerii Titanium.

 

Jitka a Antonín Vojtkovi

Vladislav Bláha s manželkou

  <<   <   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   >   >>  

Co nás čeká

MMG Břeclav - výstava 2024 A.V. oslava 90. narozenin
Zahájení výstavy v Havlíčkově vile
Zlín film festival a Salon filmových klapek 2024
Víkend otevřených zahrad 2024
Výstava MGP Prostějov
NAROZENINOVÝ rok Antonína Vojtka

Novinky stručně

GRAND PRIX MOBITEX 2024 STUDENT
Květiny roku - výstava Veroniky Áčové
LEDNÁČEK k narozeninám
Životní jubileum Antonína Vojtka - 90
OBLÁČEK ZAPOMNĚNÍ narozeninový pozdrav A.V.

Všechna práva vyhrazena

Použití pouze s písemným souhlasem autora

Galerii 99 nyní najdete také na facebooku

Videa z akcí

 

Užití cookies

Užití cookies

Navštívíte-li webové stránky vojtek-av.com a kteroukoli jejich subdoménu, jsou na nich v některých případech použity tzv. cookies.

Jedná se o tyto případy:

- Hlasujete v anketě: do cookies je poznamenáno, že jste hlasovali, abyste nemohli v téže anketě hlasovat znovu.

- Nakupujete v e-shopu: do cookies se zaznamenávají údaje z košíku i Vaše osobní údaje, které jsou po potvrzení nákupu opět smazány.

- Čtete články: do cookies se poznamená údaj o kliknutí na článek pro účely statistiky čtenosti článku.

Použití cookies můžete kdykoliv zakázat v nastavení svého internetového prohlížeče. Stránky pak budou fungovat stejně s výjimkou výše uvedených funkcí.
Pro nakupování povolte cookies a javascript

JOUDAweb - autorka © Taťána Kubátová, e-mail:obchod@tkweb.cz, web: www.jouda.tkweb.cz            Aktualizováno: 3. 5. 2024