Antonín Vojtek - malíř jižní Moravy

Archiv novinek

strana 6 / 799
  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   >   >>  

leden112022
Motýlí snění - NOVINKA

Motýlí snění- Antonín Vojtek

Vážení a milí, pročetli jsme všechna přání, vzkazy, smsky, maily...radovali jsme se celý den...měli jsme hodně krásných telefonátů...Také došlo hodně blahopřání poštou...neskutečné.

Prožili jsme díky vám všem krásný den a také produktivní, uvidíte v dalších dnech...Tak trochu to pro vás sepsala Iva Haghofer pro DENÍK a článek najdete zde.

Připomnělo nám to předcovidový čas a setkávání v galerii. To byl vždy jedinečný den. Mějte se hezky a zavzpomínejte s námi na setkání 20. listopadu 2021. Dalo nám chuť a sílu k realizaci dalších nápadů. Video najdete zde.

studijní kresba stoletých dubů z Pohanska

Na e-shopu najdete ještě novinky v knihách a v maličkostech.

leden102022
88 aneb NEKONEČNO...

Vážení přátelé, je nad slunce jasné, že tradiční setkání v Galerii 99 v Břeclavi se neuskuteční ani letos. Pandemická situace nám nepřeje.

Dlouhá léta jsme prvním setkáním v novém roce v galerii zahájili výstavní činnost. Ano, byl to narozeninový den A.Vojtka a my jsme byli rádi, když jsme se mohli se všemi setkat na neformální oslavě života. Mrzí nás to, schází nám to...ale již nyní víme, že termín na oslavu 90. narozenin si můžete poznačit do kalendáře. Chystáme velkou výstavu ve spolupráci s MMG v Břeclavi a pro jistotu jsme zvolili v roce 2024 květnový termín.

Přesto jsme nachystali dárek my pro vás.

Na e-schopu najdete nově Velký narozeninový balíček knih za výhodnou a speciální cenu 888 Kč. Zrovna tak nové pohlednicové kartičky mohou někoho potěšit.

 

Velký narozeninový balíček knih

Pro všechny majitele kalendáře Malířův rok a také pro sběratele a obdivovatele malíře jižní Moravy jsme připravili kolekci 20 pohlednicových kartiček formátu A5 - rozměr 15x21 cm. Najdete tam všechny obrazy z kalendáře a také 7 dalších motivů s obrazy Antonína Vojtka, které se nevešly do kalendáře, jako bonus navíc. Je možné je koupit i jednotlivě.

cena za kus je 8 Kč

 

pozdrav od malíře A. Vojtka

Přátelé!

Jsou tu dvě osmičky mého života. Zdá se to jako dlouhý věk!

Ale co když malíř zjistí, že neudělal ještě vše, co by chtěl? Co by měl?

Na ty osmičky nahlíží jako na dva symboly nekonečna – sen každého člověka je, aby po něm něco zůstalo pro budoucnost.

S pokorou vám mohu slíbit, že se pokusím být s vámi, co to jen půjde, s vámi a se svou krajinou!

Věřím, že se nemýlím, když říkám, že já rozumím vám a vy zase rozumíte mně.

A to je přátelství, to je láska.

Váš A.V.

 

 

 

Malířův rok - kolekce pohlednicových kartiček

leden102022
NAROZENINOVÝ pozdrav

Zimní romance na jihu Moravy - Antonín Vojtek

💚🎨💚 10. ledna 2022

💚🎨💚 88. narozeniny aneb NEKONEČNO 💚 otočit to už nejde...

...každý den je SVÁTEK 💚

...každý obraz ZÁZRAK 💚 RADOST 💚 BOLEST 💚

...každý další rok je NEKONEČNO 💚

💚 Tradiční setkání v galerii se pochopitelně nekoná, mějte se krásně a na zdraví si připijeme někdy příště.

💚🎨💚 Bílá romance na jihu Moravy, obraz podepsán 1. ledna 2022

 

NA POČEST 88. NAROZENIN bylo připraveno toto video. Udělejte si chvilku času a vzpomínejte s námi, připíjíme všem na zdraví!

Julie a Antonín Vojtkovi

leden72022
Vánoční vzpomínka Horní Bojanovice

Horní Bojanovice

...malá vzpomínka Antonína Vojtka pro Horní Bojanovice, více najdete na webu obce Horní Bojanovice...nebo zde

Vánoční báseň pro Horní Bojanovice

leden12022
NOVOROČNÍ POZDRAV

Pálava- Děvičky - foto Julie Vojtková

 

💙💙💙 OKNO DO ŽIVOTA v roce 2022 ❄

💙 Milí přátelé, vítáme rok 2022 a přejeme vám vše dobré!!!

💙 Nový rok bude pro nás o NADĚJI, ANDĚLÍCH A LÁSCE!

Držme si palce! Děkuji všem, kteří budou v následujících měsících s námi. Máme vás rádi! Těšíme se na setkání!

💙💙💙„Někdy se anděl na nás hněvá,

anděla máme každý svého

a naděje má z buku křídla

a srdce z dřeva lipového.“

Jan Skácel 💙💙💙

 

Galerie 99 bude pro veřejnost otevřená od 11. ledna 2022. V čase 4.- 10. ledna 2022 připravujeme novou expozici. Vážným zájemcům jsme k dispozici na telefonu 723887977, individuální domluva možná, ale zázraky neumíme.

 

prosinec52021
Za 100 let - návštěva ČT v Brně a pořad Dobré ráno

Dobré ráno z Brna

Za 100 let

Za 100 let bude naše Poselství naděje ve finále, nebo možná teprve na začátku…

Dlouho jsme vše připravovali a debatovali v úzkém pracovním týmu. Čas strávený v izolaci v době pandemie naše plány ovlivňoval, nestýkali jsme se s lidmi, ale Poselství naděje nám přivedlo do života další spolupracovníky a zároveň přátele. Ukázalo se, že budeme muset pro Poselství naděje vytvořit pečující tým, tzv. zapsaný ústav. Autor Antonín Vojtek si chtěl původně jen hrát s časem, s myšlenkou pomyslné nesmrtelnosti a vyslat neobvyklé poselství do budoucnosti. Jeho dlouhověkost v tom hraje jistou roli. Při jeho vzpomínkách na setkání s první krystalkou na louce v rodné obci Horní Bojanovice se mu vždy rozzáří oči. Je fascinován tím, jak rychle se technologie vyvíjejí, kolik se toho za jeho života stihlo změnit. Důležitý je i jeho zájem o nadpřirozené jevy a vesmír. Rád přemýšlí nad tím, jaká bude budoucnost, sní o nových vynálezech a o tom, co lidé za 100 let dokáží. A právě tohle všechno ho vedlo ke snaze vytvořit něco, co by budoucím generacím poskytlo záznam toho, jak jsme žili a přemýšleli a ukázalo jim, že jsme si ještě uměli hrát.

Dobré ráno z Brna

V těchto dnech jsme měli možnost Poselství naděje představit v Dobrém ránu na ČT 2. Uvědomili jsme si, že nejde během pár vět a v krátké vysílacím čase přímého přenosu sdělit vše, co bychom chtěli a také měli. Vždyť ještě nikdo, pokud je nám známo, nevytvořil hru, která bude trvat 100 let. Pravidla v těchto dnech pečlivě dolaďujeme. Jde nám o to, abychom skutečně vše připravili tak, aby za 100 let zlaté těleso vydalo své poselství.

Každý, kdo bude chtít, může, jakmile vše dořešíme, přijít a vhodit do tělesa svůj vzkaz pro své potomky. Může jít o osobní sdělení i o pozdrav celé společnosti. Vzkaz může obsahovat jen dopis, ale také nějakou drobnost. Každý takový vzkaz bude vložen do obálky, označen jménem odesílatele a orazítkován. Pisatel dostane certifikát se svým jménem, aby ho mohl předat svým potomkům nebo přátelům. Za účast ve hře, bude třeba zaplatit povinný manipulační poplatek 500 kč, takže hbitý počtář zjistí, že poplatek na rok činí 5 korun. Tento poplatek je nezbytný k tomu, aby se zajistilo, že za 100 let bude těleso v pořádku a připraveno vydat svá tajemství. Uvědomujeme si, že se komunikační a informační cesty za tu dobu mohou velmi změnit, proto bude důležité předávat dále certifikát a také si o Poselství naděje se svými potomky či blízkými povídat. Jsme přesvědčeni, že ať bude budoucnost jakákoliv, za 100 let dojde k setkání držitelů certifikátů. Jistě je bude vést zvědavost, která je lidské rase vlastní. Věříme, že bude zajímavé, když se za tak dlouhou dobu potkají lidé, které bude spojovat pouhá myšlenka, že jejich předci jim toužili poslat osobní vzkaz, že na ně mysleli, i když je vůbec neznali a chtěli je přizvat do takto neobvyklé skupiny.

Možná jste někdy byli přítomni otevření schránky z věže kostela, možná ne. Já ano a bylo to pro mě zklamání, protože obsahem byly jen dobové noviny a pár fotografií. Tak je to zvykem. Ale nám jde o úplně něco nového a bude záležet na nás všech, jestli si ještě umíme hrát a jestli umíme připravit překvapení pro budoucí generace. Moc nás těší představa, že jim schránka vydá zajímavá poselství. Jen je škoda, že nebudeme schopni být u toho. Poselství naděje je o setkávání, o naději, o víře v lásku, o životě…

Poselství naděje bude putovat po Moravě, po České republice, možná se podívá i za hranice a potom se na důstojném místě uloží a vystaví, aby čekalo do roku 2121. První vzkazy byly vhozeny v kině Koruna v Břeclavi 20. listopadu 2021 a myslím, že to uteče jako voda a hra bude moct pokračovat dál.

Těšíme se, že to vše bude mít pro budoucí generaci smysl, protože naděje umírá poslední a my věříme, že je nesmrtelná.

 

Jitka Vojtková a Antonín Vojtek

2. prosince 2021

Dobré ráno z Brna

listopad252021
kalendář Malířův rok Antonína Vojtka - PRODEJ

Miroslav Karas a Antonín Vojtek s Julií

Vážení zájemci, nový a poslední kalendář Antonína Vojtka Malířův rok je nyní v prodeji v Galerii 99 v Břeclavi nebo po ohlášení v ateliéru. Je možné ho také po individuální objednávce poslat poštou.

Detailní informace jsme již sdělili. Kalendář má rozměr 49x49 cm, obsahuje titul, 12 listů, zadní stranu, kvalitní papír ( celkem 14 listů).

 

telefon 723887977

email vojtkova-vojtek-av.com

cena kalendáře nyní 300 Kč

orientační poštovné 200 Kč

 

S ohledem na vyšší poštovné ho nebudeme vkládat na e-shop.

Děkujeme za pochopení a budeme se těšit! Video ze křtu najdete zde.

listopad252021
KOMORNÍ VÝSTAVA v kině KORUNA

Komorní výstava Antonína Vojtka

Až do konce roku 2021 můžete při čekání na filmové představení zhlédnou KOMORNÍ VÝSTAVU kreseb Antonína Vojtka v kavárně Kina Koruna v Břeclavi.

listopad212021
Nedělní pozdrav přátelům

Miroslav Karas a Antonín Vojtek s Julií

 

Nedělní pozdrav přátelům

 

Vážení a milí, včera jsme se sešli v kině Koruna v Břeclavi, abychom vám představili nový a poslední autorský kalendář Malířův rok s obrazy Antonína Vojtka. Připravovali jsme ho s velkou péčí ve spolupráci s Jarkem Minaříkem. Poprvé jste mohli také vidět zlaté těleso s jeho strážci. Vyslali jsme do světa naše Poselství naděje, které krátce uvedl Lukáš Prudil.

💚 Snažili jsme se připravit zajímavý a pestrý program, který vždy bývá součástí našich setkání. Úžasný vstup do celého programu připravil Pavel Hoďa, následovalo mistrovské vystoupení světových umělců Vladislava Bláhy a jeho ženy Tani Drobysh. Během odpoledne jsme se zaposlouchali do písní legendárního Břeclavanu. Zázemí kina nám dovolilo promítnout videoklip Mirky Šubíkové věnovaný k poctě A.V. a také jsme si užili nádherné podívané díky projekci obrazů Antonína Vojtka.

💚 Co dodat, vzácným hostem a kmotrem posledního kalendáře se stal novinář, zahraniční zpravodaj a nyní ředitel České televize Ostrava Miroslav Karas. Měl rovněž tu čest, jako první vyslat do světa poselství (vzkaz), které bude přečteno za 100 let. Tuto možnost dostal také starosta města Břeclavi Svatopluk Pěček, dále paní poslankyně Jana Krutáková a čtveřici doplnil senátor Rostislav Koštial.

💚 Nejtěžší na celé přípravě slavnostního sobotního odpoledne bylo v posledních dnech křest uskutečnit a s ohledem na vývoj situace nezrušit. Velké množství přátel onemocnělo, dostalo se do karantény a nám to dělalo velkou starost. Luděk Kabelka se svým týmem, který nám s přípravou po technické stránce neskutečně pomáhal, odvedl kus nádherné práce. Jeho hra s hudbou a se světly dala křtu úplně novou dimenzi. Kino nám poskytlo příjemné zázemí, kde se snad všichni cítili hezky. V jejich kavárně nyní můžete vidět malou výstavu Antonína Vojtka.

💚 Jsme rádi, že jste všichni, kdo jste mohli, přišli a vytvořili vlídnou a laskavou atmosféru. Jsme rádi, že zodpovědně zůstali doma přátelé, kteří byli nemocní či v karanténě a chápeme, že někteří měli strach, a proto si netroufli přijít. Bylo by nám však líto vše zrušit, protože akce jen tak odložit nešla. Už bychom nikdy 20. kalendář nepokřtili, chtěli jsme, aby se kruh uzavřel. Máme sice nápad na další desítku, ale přenecháme ho jiným. Byla to zajímavá tradice a nikdy by nás nenapadlo, kolik jedinečných chvil nám přinese. Připravit kalendář je jedna věc, hlavně jsme však měli důvod vás pozvat a společně s vámi prožít krásný čas. Díky za těch dvacet let. Včera jsme si uvědomili, že jsme dnes jediní, kteří nikdy nechyběli. Trochu na nás padá nostalgie, ale život nám přináší nové výzvy.

Mějte se krásně, zůstaňte zdraví a někdy na shledanou.

💚 Jitka a Antonín Vojtkovi s Julií

 

 

 

 

Poselství naděje

 

p.s. Připili jsme si špičkovým vínem od Vinselektu Michlovský a originální pivo si hosté odváželi ze Zámeckého pivovaru Břeclav. V tom stříbrném kufříku bylo CD Biblických písní a Tří duchovních zpěvů od Antonína Dvořáka, které jsme dostali darem od Verbum et musica pro naše hudební hosty.

 

Tania Drobysh a Vladislav Bláha

Více fotografií najdete na veřejném profilu Facebooku. Kalednář je v prodeji v Galerii 99 v Břeclavi nebo po domluvě na vojtkova@vojtek-av.com

listopad172021
AKTUÁLNÍ info ke KŘTU kalendáře Malířův rok

listopadový pozdrav A. Vojtka

Vážení a milí přátelé, jsme si vědomi současné situace. Věřte, že je to těžké rozhodnutí. Všechny ostatní výstavy a akce do odvolání rušíme.

Nicméně, za přísného dodržení všech aktuálních epidemiologických podmínek, akce proběhne podle plánu.

Nezapomeňte tedy sebou svoje doklady, respirátor a přijďte zdraví. Nemocné a přátele v karanténě srdečně zdravíme.

Možná budeme muset improvizovat, možná někdo z vystupujících onemocní, ale máme krásný program...bude to hezké odpoledne. Chystali jsme toto setkání od léta, věříme, že vám bude líbit. Uvidíme se v Kině Koruna v Břeclavi v 15 hodin.

s úctou Jitka a Antonín Vojtkovi

rozhovor o jubilejním kalendáři A. Vojtka - Malířův rok

Vyprávění s paní redaktorkou Ivou Haghofer z Deníku o jubilejním kalendáři si můžete přečíst zde. Vyšlo právě dnes.

 

Pokud se rozhodnete nás podpořit nákupem kalendáře, budeme rádi. Celá akce se koná bez dotací, bez sponzorů, jen za laskavé podpory provozovatele kina- Luďka Kabelky a vystupujících umělců.

Kalendář Malířův rok se bude prodávat během křtu v kině, v Galerii 99 v Břeclavi a následně si ho můžete objednat na vojtkova@vojtek-av.com, případně informace na telefonu 723887977 a domluvíme se na zaslání poštou.

Cena 300 Kč + poštovné a balné.

 

******************************************************************************

 

Již jsme se setkali Břeclavi, ve Valticích, Velkých Pavlovicích, v Horních Bojanovicích nebo v Rajhradě, v Hustopečích. Akce se také uskutečnila v Brně nebo v Praze.

Seznam všech hostů kmotrů - Chantal Poullain, Dagmar Havlová, Livia Klausová, Martina Štěpánková, Zuzana Slavíková, Andrea Čunderlíková, Hana Ulrychová, Gabriela Vránová, Bára Špotáková a Dagmar Kludská. Přijeli také muži- Jakub Vágner, Jožka Černý, Jan Pirk, Zdeněk Troška, Roman Vojtek, Michal David, Petr Malásek. Ondřej Kepka.

 

  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   >   >>  

Co nás čeká

MMG Břeclav - výstava 2024 A.V. oslava 90 narozenin
Zahájení výstavy v Havlíčkově vile
Zlín film festival a Salon filmových klapek 2024
Víkend otevřených zahrad 2024
Výstava MGP Prostějov
NAROZENINOVÝ rok Antonína Vojtka

Novinky stručně

GRAND PRIX MOBITEX 2024 STUDENT
Květiny roku - výstava Veroniky Áčové
LEDNÁČEK k narozeninám
Životní jubileum Antonína Vojtka - 90
OBLÁČEK ZAPOMNĚNÍ narozeninový pozdrav A.V.

Všechna práva vyhrazena

Použití pouze s písemným souhlasem autora

Galerii 99 nyní najdete také na facebooku

Videa z akcí

 

Užití cookies

Užití cookies

Navštívíte-li webové stránky vojtek-av.com a kteroukoli jejich subdoménu, jsou na nich v některých případech použity tzv. cookies.

Jedná se o tyto případy:

- Hlasujete v anketě: do cookies je poznamenáno, že jste hlasovali, abyste nemohli v téže anketě hlasovat znovu.

- Nakupujete v e-shopu: do cookies se zaznamenávají údaje z košíku i Vaše osobní údaje, které jsou po potvrzení nákupu opět smazány.

- Čtete články: do cookies se poznamená údaj o kliknutí na článek pro účely statistiky čtenosti článku.

Použití cookies můžete kdykoliv zakázat v nastavení svého internetového prohlížeče. Stránky pak budou fungovat stejně s výjimkou výše uvedených funkcí.
Pro nakupování povolte cookies a javascript

JOUDAweb - autorka © Taťána Kubátová, e-mail:obchod@tkweb.cz, web: www.jouda.tkweb.cz            Aktualizováno: 8. 4. 2024