Antonín Vojtek - malíř jižní Moravy

Nakladatelství a knihy

Zde jsou informace o nakladatelství a vydaných knihách.

Knihy je možné zakoupit v Galerii 99 Břeclav na Slovácké ulici, zaslat poštou.

 

V roce 2009 galerie rozšířila svou činnost o vlastní Nakladatelství Galerie 99, ve kterém nabízí služby dalším zájemcům.Obraťte se na nás, jsme připraveni se vám věnovat.Těšíme se na spolupráci.

 

 

Vzpomínky z cest

Pojďte se s malířem Antonínem Vojtkem vydat na cestu časem i prostorem. V knize se seznámíte s umělcovými vzpomínkami, postřehy a zážitky a naleznete v ní i bohatý obrazový doprovod. Každý z nás rád vypráví o svých dojmech z cest a vzpomíná na návštěvy zahraničí nad pořízenými fotografiemi. Malíře v čase přenáší zase jeho kresby a skici.

 

Zastavujeme ve skutečné oáze. Uprostřed sucha, uprostřed „spálené země“ – zeleň! Malá oáza s benzinovou pumpou. Krajina kolem nás je úplně jiná. Připomíná vrchol naší Pálavy. Suchomilné byliny, bodláky, suchá tráva a kameny a skaliska. Prý tu budeme patnáct minut. Jsem jako šílený, chci tu krajinu poznat zblízka. Poprosím své přátele: „Neujeďte mi.“ A přelézám plot a běžím do krajiny. Sedm minut tam, sedm zpátky. Co se dá uběhnout za sedm minut? Kilometr? Vyběhnu na kopeček ve třiceti pěti stupních a znovu na další a pak na třetí. Sedm minut uběhlo a já jsem v pustině a přede mnou další a další kopce. Musím zpět. Běžel jsem bláhově za vidinou poznání Španělska a nenašel jsem nic. Jen výheň a sucho a prázdno. Oáza Pina del Ebro je už na dosah. Stihl jsem to! Sedím v naší karose, oddychuji a v duchu se nořím do svého já, do svého nitra.

 

Publikace je vázaná, barevná, bohatě ilustrovaná.

160 stran

Nakladatelství Vojtková Jitka, Nakladatelství 99, Břeclav

ISBN 978-80-907556-3-5

Rok vydání 2022

Cena 395 Kč

Dětství Horních Bojanovicích

Dětství v Horních Bojanovicích

Vzpomínky na své dětství v malé rodné obci jsou hlavní náplní nové knihy Antonína Vojtka. Její podtitul Sny, touhy a naděje plně naplňuje vyprávění malíře, který se ničemu ve svých vzpomínkách nevyhýbá, možná občas něco přidá nebo ubere. Ale takový je život. Vždyť za pár let, už na ty časy před válkou nebude mít kdo vzpomínat. Trilogie Horním Bojanovicím s láskou, Vítejte v Horních Bojanovicích, Dětství v Horních Bojanovicích vznikla z lásky k rodnému kraji a obci. Kniha je bohatě ilustrovaná a tentokrát v ní najdete i archivní kresby z Horních Bojanovic.

 

Publikace je vázaná, černobílá, bohatě ilustrovaná.

140 stran

Nakladatelství Vojtková Jitka, Nakladatelství 99, Břeclav

ISBN 978-80-907556-2-8

Rok vydání 2021

Cena 200 Kč

Vítejte v Horních Bojanovicích

Kniha Vítejte v Horních Bojanovicích, stejně jako její knižní dvojče Horním Bojanovicím s láskou, vznikla zcela spontánně. V posledních letech Antonín Vojtek ke své rodné obci ještě více přilnul. Na knize Vítejte v Horních Bojanovicích aneb Hode bele, hode bodó! pracoval s pocitem nostalgie, s vědomím, že mu uniklo tolik krásy, tak jako voda protéká mezi prsty. Z posledních sil začal psát, vzpomínat, snít.

Vznikl tak téměř autentický deník, plný kreseb a vzpomínek. Výpověď je to

upřímná a srdečná, a také tato knížka vznikla s láskou. V roce 2019

byl A. Vojtek u příprav samotných hodů, při hodovém veselí i u kácení máje. Poznal, že i tradice se proměňuje a mládí je stále veselé. V knize najdete také vzpomínky rodáků a další zajímavosti. Seznámíte se s unikátním záznamem tradičních folklorních zvyklostí, který nemá obdoby.

 

Publikace je vázaná, černobílá, bohatě ilustrovaná.

160 stran

Nakladatelství Vojtková Jitka, Nakladatelství 99, Břeclav

ISBN 978-80-907556-1-1

Rok vydání 2020

Cena 200 Kč

 

 

 

Jiří Vrbas: Básně psané krví červeného vína

Sbírku doprovází motivy z obrazů Antonína Vojtka.

 

Představujeme vám sbírku básní, jak sám autor říká, ony jsou to spíše myšlenky, polemiky o záhadách života. Toho věčného hledání východu ze cvičné dráhy zmíněného labyrintu. To zkoumá většina lidí, co svět je světem. Jen já v tom pokračuji vlastní cestou, jak uniknout osudu a psát si vlastní knihu. Nejlépe takovou, jaká by se mi líbila.

Slova, která budete číst, jsou pokusem popsat smysl života a smířit se

s ním ještě zaživa. Jde to těžce, často to bolí, ale někde ta odpověď snad

musí být. Ještě jsem to nevzdal a Tebe, milý čtenáři, zvu na to dobrodružství vyrazit se mnou.

 

Publikace je vázaná, barevně ilustrovaná.

240 stran

Nakladatelství Vojtková Jitka, Nakladatelství 99, Břeclav

ISBN 978-80-907556-0-4

Rok vydání 2019

Cena - 250 Kč

HLEDÁNÍ LÁSKY K RODNÉMU KRAJI

Výpravná kniha uvede čtenáře do kraje pod Pálavou. V poetickém duchu, možná i s nostalgií, vypráví malíř Antonín Vojtek o krajině, která zmizela pod hladinou Novomlýnských jezer. Kniha je věnována ctitelům jižní Moravy, ale také těm, kteří tento kouzelný kout teprve objeví. Budete obdivovat archivní kresby vzniklé kolem let 1970 a také současné olejomalby Antonína Vojtka. Uveřejněno je 136 kreseb a 57 olejomaleb, to už čtenáře s přírodou jižní Moravy jistě důkladně seznámí.

Kniha byla vydána k 85. narozeninám malíře Antonína Vojtka.

Rozdělena je do třech částí Vyznání, Zrcadlo vzpomínek a Hledání.

Hostem knihy se stal spisovatel Ing. Jan Kostrhun, který napsal část Zrcadlo vzpomínek.

Autoři příspěvků v oddíle Hledání jsou Jiří Hronek; PhDr. Emil Kordiovský; Rostislav Koštial; Prof. Ing. arch. Mojmír Kyselka, CSc.; Ing. Pavel Mauer; Doc. Ing. Miloš Michlovský, DrSc, Dr.H.C.; RNDr. Rostislav Morávek; MgA. Jan Šimíček; Milan Vojta, MBA, M.A.; Ing. Jan Vybíral; RNDr. Jiří Zahrádka, CSc..

 

Jižní Morava je celoživotní múzou činorodého malíře a ve své tvorbě ji soustavě oslavuje.

 

 

Publikace je vázaná, barevně ilustrovaná.

240 stran

Nakladatelství Vojtková Jitka, Nakladatelství 99, Břeclav

ISBN 978-80-904376-9-2

Rok vydání 2019

Cena - 400 Kč

Horním Bojanovicím s láskou

Něžné vyznání své rodné obci Horní Bojanovice není jen pro rodáky, ale pro všechny, kterým není cizí vztah k rodnému kraji. Tato knížka začala vznikat zcela spontánně, když autor Antonín Vojtek v roce 2017 se svou dcerou Julií obešel celé Horní Bojanovice, aby jí ukázal svou rodnou obec.

Tak vznikla úvodní báseň Horním Bojanovicím s láskou, ve které autor vzpomíná na svůj život před osmdesáti lety a konfrontuje současnost s minulostí. Do knihy přizval také řadu přátel, občanů H. Bojanovic.

Publikace je vázaná, černobílá, bohatě ilustrovaná.

120 stran

Nakladatelství Vojtková Jitka, Nakladatelství 99, Břeclav

ISBN 978-80-904376-8-5

Rok vydání 2018

Cena 200 Kč

Jaké tajemství znáš, že se tak málo usmíváš?

Po roce přišlo na řadu volné pokračování knihy A. Vojtka Jaké tajemství znáš, že se usmíváš?

Na otázku nám opět odpovědělo několik známých osobností. A věřte, že to pro ně bylo letos mnohem těžší. Jejich odpovědi jsou zajímavé, odvážné a filozofické.

Na stejnou otázku odpověděl i sám autor. Vzpomíná také na chvíle, které měl hluboko zasunuté ve své paměti. Na čas dětství, mládí, na přátele, kteří odešli na druhý břeh.

Kniha je bohatě ilustrovaná a výborně graficky zpracovaná. Téma očí se opět vrací a je pojato tentokrát jinak, oko najdete v krajině jižní Moravy i na cestách světem.

Ať je tato kniha pro vás stálou inspirací, potěšením a pohlazením. Život má své kouzlo, i když jsou dny smutné, věřme, že je vyváží dny radostné. To je znát i v jednotlivých textech.

Antonín Vojtek stále touží tvořit, touží po naději, touží se radovat s vámi.

Publikace je vázaná, barevně ilustrovaná.

200 stran

Nakladatelství Vojtková Jitka, Nakladatelství 99, Břeclav

ISBN 978-80-904376-7-8

Rok vydání 2017

Cena - 200 Kč

Jaké tajemství znáš, že se usmíváš?

Jaké tajemství znáš, že se usmíváš? Na tuto otázku nám odpovědělo několik známých osobností. A věřte, že to pro ně nebylo lehké. Jejich odpovědi jsou různorodé.

Na stejnou otázku odpověděl i sám autor.

Antonín Vojtek : „Úsměv, možná trochu trpký, mi vyvolávají vzpomínky na tu velkou část života, který jsem promarnil svou pošetilostí. S pokorou a nadhledem, který jsem získal věkem, přiznávám, že jsem byl bláhový a nerozumný. Pokud bych svůj úsměv naladil přece jen optimističtěji, pak se usmívám při vzpomínce na setkání s dobrými a ušlechtilými lidmi. Ostatně tato má knížka sama na otázku odpovídá.“

V knize najdete také další zamyšlení a postřehy autora.

Je velmi zajímavě graficky zpracovaná. Uvede vás do pomyslného světa očí, které jsou cestou do duše každého z nás.

Ať je tato kniha pro vás inspirací, potěšením a pohlazením. Život má smysl, pokud toužíte žít.

Byla to touha, která Antonína Vojtka vedla k práci na této knize. Touží tvořit, touží po naději, touží se radovat s vámi.

Publikace je vázaná, barevně ilustrovaná.

160 stran

Nakladatelství Vojtková Jitka, Nakladatelství 99, Břeclav

ISBN 978-80-904376-6-1

Rok vydání 2016

Cena - 199 Kč

 

Odjinud

Kniha, kterou vám představujeme, je velmi neobvyklá. Antonín Vojtek opět vyměnil štětec za pero a pustil se do zachycení svých zážitků. Zážitků neobvyklých, neboť ho inspiroval sen. Sen, který mu odkryl mnohé a zodpověděl na otázky, které si často klademe i my ostatní. Po snu následovalo období, ve kterém velmi intenzivně pracoval na cyklu olejomaleb Odjinud. Jedná se o tvorbu abstraktní, které se s přestávkami věnuje dlouhá léta. (V sedmdesátých letech 20. století vytváří první abstraktní olejomalby, pokračuje v letech osmdesátých. S novým stoletím pak dovršuje cyklus Odjinud téměř padesáti abstraktních olejomaleb.)

Ve své tvorbě čerpá ze snů a vizí.

A tak vám předkládáme knihu plnou poezie, obrazů, ale také hudby! Neboť A.Vojtek oslovil skvělého skladatele J. Krčka, aby cyklus obrazů Odjinud zhudebnil a básníka J. Malinu, aby obrazy doprovodil do knihy verši. Obrazy tak promlouvají i zpívají.

V knize Odjinud jsou uveřejněny jeho malby a kresby z let 1970-2015. Je tedy malým průřezem jeho tvorbou, která není pouze krajinářská.

Jako další hosty si přizval hudebníky Vladislava Bláhu, Jiřího Bártu, Zuzanu Lapčíkovou a mnohé další.

Kniha je plná barev a pocitů!

Publikace je vázaná, barevně ilustrovaná.

224 stran

Nakladatelství Vojtková Jitka, Nakladatelství 99, Břeclav

ISBN 978-80-904371-5-4

Rok vydání 2015

Cena v dárkové pevné krabičce - 490 Kč

Cena bez krabičky- 400 Kč

BUĎ VŮLE TVÁ

Antonín Vojtek je především krajinář a jeho výtvarný projev je nezaměnitelný a originální.

Patří však k výtvarníkům, kteří mají niternou potřebu vyjadřovat se nejen štětcem, ale i slovem.

 

V knize Buď vůle Tvá odhaluje osobní prožitky a pocity, které ho provázely při jeho pobytu v nemocnici po infarktu myokardu. Vzpomíná na svůj návrat do života v lázních Teplice nad Bečvou. Zachycuje barvitě vzpomínky na své dětství, přemítá o míře síly osudu a životních náhodách. Jde o knihu, která nic nezakrývá a čtenáři si uvědomí, jak je lidský život křehký.

 

Publikace je vázaná, ilustrovaná, 120 stran.

Nakladatelství Vojtková Jitka, Nakladatelství 99, Břeclav.

ISBN 978-80-904376-4-7

Rok vydání 2014.

Cena 200 Kč.

CO SI VYPRÁVĚJÍ...

Kniha Julie Vojtkové obsahuje pět příběhů, které vypráví a prožívají věci kolem nás. Tyto příběhy jsou vtipné a ze šťastným koncem. Celá kniha je bohatě ilustrovaná a doplněná překlady jednotlivých příběhů do anglického, francouzského a německého jazyka.

Kniha tak motivuje nejen k četbě, vlastní tvorbě a k rozvoji fantazie dětí, ale také k nenásilnému zdokonalování v cizích jazycích.

Mladá autorka napsala a ilustrovala knihu v 11 letech, tato její oblíbená činnost ji provází od útlého věku.

Je věnována malým i velkým čtenářům, všem kteří chtějí snít a vrátit se do dětských let.

 

Publikace je vázaná, celobarevná, na křídovém papíře, 64 stran.

Nakladatelství Vojtková Jitka, Nakladatelství 99, Břeclav.

ISBN 978-80-904376-3-0

Rok vydání 2013.

Cena 250 Kč.

SETKÁNÍ

Publikace Setkání mapuje historii 10 let setkávání u křtů kalendářů s obrazy malíře Antonína Vojtka.Celobarevná publikace, vázaná, křídový papír, 80 stran.V knize najdete nejen dílo A. Vojtka, ale také fotodokumentaci křtů kalendářů, příspěvky od 15 autorů, další zajímavosti.

 

Nakladatelství Vojtková Jitka,

Nakladatelství 99, Břeclav.

ISBN-978-80-904376-2-3

Rok vydání 2010.

Cena 250 Kč.

Krajina mého srdce ...

Vážení přátelé krásné krajiny, jižní Moravy, přátelé výtvarného umění i poezie,

v roce 2009 v červnu byla vydána křehká, černobílá kniha „ Krajina mého srdce, aneb putování okolo Břeclavi“.

V této brilantní publikaci s úvodním slovem Dr. Zahrádky, spisovatele J.Kostrhuna, zpěváka J. Černého…se chci vyznat z mého obdivu k čarokrásnému kraji v němž žiji. Tři roky jsem cíleně putoval se skicářem od Staré Břeclavi, přes centrum města až do Poštorné a do Charvatské N. Vsi, navštívil jsem Pohansko i Kančí oboru.

Jedná se o knihu s verši, obrazy. Část textů je přeloženo do angličtiny.

Věřím, že z ní budete mít radost, připravoval jsem ji s láskou.

Váš Antonín Vojtek

 

Publikace je vázaná a černobílá, křídový papír, 115 stran.

Nakladatelství Vojtková Jitka, Nakladatelství 99, Břeclav.

ISBN-978-80-904376-1-6

Rok vydání 2009.

Cena 250 Kč.

OHLÉDNUTÍ

Monografie Antonína Vojtka Ohlédnutí byla vydána při příležitosti 75. narozenin malíře.

Vydat v dnešní době takovou knihu není vůbec snadné. Myšlenka na její vznik zrála asi deset let. Skutečnost se vyvíjela a různé okolnosti projekt odsouvaly. Zdá se, že by se jednou větou dalo říct, že tato monografie je ohlížení se do budoucnosti. Neboť za všemi vzpomínkami při ohlížení se, lze tušit, že malíř myslí také na budoucnost.

 

 

Jedná se o barevnou publikaci, je vázaná a celobarevná, křídový papír, 116 stran. Přispělo do ní 16 autorů, je doplněna sentencemi a verši A.Vojtka. Obsahuje mnoho barevných obrazů a kreseb.Veškeré autobiografické údaje.

Nakladatelství Vojtková Jitka, Nakladatelství 99, Břeclav.

ISBN-978-80-904376-0-9

Rok vydání 2008.

Cena 395 Kč.

 

Co nás čeká

MMG Břeclav - výstava 2024 A.V. oslava 90 narozenin
Zahájení výstavy v Havlíčkově vile
Zlín film festival a Salon filmových klapek 2024
Víkend otevřených zahrad 2024
Výstava MGP Prostějov
NAROZENINOVÝ rok Antonína Vojtka

Novinky stručně

GRAND PRIX MOBITEX 2024 STUDENT
Květiny roku - výstava Veroniky Áčové
LEDNÁČEK k narozeninám
Životní jubileum Antonína Vojtka - 90
OBLÁČEK ZAPOMNĚNÍ narozeninový pozdrav A.V.

Všechna práva vyhrazena

Použití pouze s písemným souhlasem autora

Galerii 99 nyní najdete také na facebooku

Videa z akcí

 

Užití cookies

Užití cookies

Navštívíte-li webové stránky vojtek-av.com a kteroukoli jejich subdoménu, jsou na nich v některých případech použity tzv. cookies.

Jedná se o tyto případy:

- Hlasujete v anketě: do cookies je poznamenáno, že jste hlasovali, abyste nemohli v téže anketě hlasovat znovu.

- Nakupujete v e-shopu: do cookies se zaznamenávají údaje z košíku i Vaše osobní údaje, které jsou po potvrzení nákupu opět smazány.

- Čtete články: do cookies se poznamená údaj o kliknutí na článek pro účely statistiky čtenosti článku.

Použití cookies můžete kdykoliv zakázat v nastavení svého internetového prohlížeče. Stránky pak budou fungovat stejně s výjimkou výše uvedených funkcí.
Pro nakupování povolte cookies a javascript

JOUDAweb - autorka © Taťána Kubátová, e-mail:obchod@tkweb.cz, web: www.jouda.tkweb.cz            Aktualizováno: 8. 4. 2024