Antonín Vojtek - malíř jižní Moravy

Archiv novinek

strana 10 / 799
  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   >   >>  

březen52021
Jak šla KRASLICE na vandr

Kraslice Antonína Vojtka

Právě dnes jsme vypravili na vandr naši rekordní KRASLICI, která je zapsaná v knize rekordů v roce 2015. Překonala cestu oknem, přejela okres Břeclav, opustila svůj rodný kraj a bude dělat radost v Hranicích. To je skvělé, že to tak zvládla. Více fotografií a informací najdete na našem Facebooku.

Kraslice Antonína Vojtka

 

Najdete reportáž také zde na Deníku.cz. Děkujeme.

 

NOVINKA 12. března 2021

Týden intezivní práce a je tady druhá unikátní kraslice. Podívejte se zde.

 

Když se daří navázat kontakt s medii, je to vždy znát. A tak se naše kraslice staly mediálními hvězničkami, rozhlas, noviny i televize.

televize Nova a naše kraslice

březen32021
NOVINKA - Biblické písně...Antonín Dvořák

CD Antonín Dvořák Biblické písně a Tři duchovní zpěvy

 

Vážení a milí přátelé, představujeme první jarní novinku. Vlastně i jakousi novou výstavní síň, protože se jedná také o obrazy.

Máme radost z krásné spolupráce a věřte, že se moc těšíme, až se uskuteční plánovaný koncert se vzácnými hosty. CD s Biblickými písněmi a s Třemi duchovními zpěvy Antonína Dvořáka je doprovázeno obrazy A. Vojtka a toto propojení vzniklo díky pozvání Vratislava Jana Marši ze spolku VERBUM ET MUSICA. Je neskutečné, s jakou láskou CD vznikalo a všichni tvůrci si zaslouží velký dík, protože se vzdali svých honorářů. Můžete se zaposlouchat do zpěvu Zdeňka Plechy a na klavír a varhany hraje Jan Král.

Nevíme ještě kdy to bude, ale věříme, že brzy.

 

CD Biblické písně a Tři duchovní zpěvy - Antonín Dvořák

Více určitě najdete na www.verbumetmusica.com

únor282021
Tišnov očima malířů

ÚSPĚŠNÁ VÝSTAVA BYLA PRODLOUŽENA DO 5. DUBNA 2021.

Tišnov očima malířů- výstava 2021

Stále se něco děje a jsme rádi, že nás najdete v Tišnově. Výborný nápad galerie ArtPeriskope. Více najdete v programu. Přejeme všem fajn procházku...

Tišnov 2021 - program

Tisková zpráva o výstavě „Tišnov očima malířů“:

Vzhledem k tomu, že se epidemiologická situace u nás nelepší, stále není možné pořádat žádné kulturní akce. A tak jsme se v Tišnově rozhodli, že na základě velkého zájmu o naši prosincovou výstavu s názvem „Tišnovská cesta za betlémy“, kde betlémy byly vystaveny ve výlohách, zopakujeme tuto myšlenku ještě jednou. Uspořádáme další, tentokrát jarní „turistickou“ výstavu „Tišnov očima malířů“.

Pojďte se podívat na Tišnov, jak ho viděli a vidí jiní. Ve spolupráci s městem Tišnovem, Městským kulturním střediskem a Muzeem města Tišnova připravil Spolek Art Periscope, z.s. procházku Tišnovem očima malířů, která Vás seznámí s obrazy umělců z regionu i odjinud, umělců již odešlých i současných. Ty všechny spojil Tišnov jako inspirace a motiv obrazu. Výlohy některých institucí a obchodů se proto opět promění v galerii a přinesou umění tak blízko, jak současná nelehká doba dovolí.

Výstava bude zahájena v neděli 28. února 2021 v 15.00 hodin u kavárny Coffein před budovou Městského kulturního střediska, potrvá do 21. března 2021 a její trasa je znázorněna na přiložené mapce.

Koželušská Tišnov

p.s. Pro výstavu v Tišnově vznikl i motiv na nové tričko od Antonína Vojtka. Před lety byla Koželužská ulička v Tišnově nejužší v České republice, v současnosti již o své prvenství přišla.

únor252021
VYPLOUVÁME do světa novinek...

Julie Vojtková

Za pár dní vyplouváme do světa našich novinek…

 

Svět se změnil, vím. Můžete to vnímat jinak, chápu to. Mnozí to mají mnohem těžší, nepochybuji.

 

Julie Vojtková

Seznamte se, toto je naše Julie a jsem na ni hrdá. Za chvíli to bude rok, kdy žije v „dobrovolné karanténě“. Kdy v situaci, za kterou nikdo nemůže a ve které se všichni učíme žít, velmi úspěšně maturovala a zvládla výborně i podivný semestr on-line výuky na VŠ. Pravdou je, že se na všechny zkoušky pečlivě připravila a nevidím, že by vyučující slevili ze svých nároků.

Nezná své nové spolužáky, nevídá se s bývalými spolužáky, omezila všechny své kontakty na minimum. Trpělivě čeká, až bude lepší čas, až bude její táta očkovaný. Není to normální život, není to radostné studentské období, není to lehké. Občas přijdou „bouřky“ a je nám všem hodně smutno.

Za chvíli to bude rok, kdy nemůžeme pracovat v galerii, za chvíli to bude rok, a my jsme zvyklí hodně pracovat…a věříme, že už to společně vydržíme. Ono, když pracují tak dlouho 3 lidé na tzv. home office, je to dřina, nemyslete.

Nebaví nás to, ale nic jiného v tuto chvíli dělat nemůžeme. Pro naši rodinu není jiná cesta…a já jsem na Julii hrdá. Je to normální mladý člověk. Vím, že takových podobných rodin je mnoho, kde žije více generací. Promiňte, jsem osobní. Až si to tady přečte, tak mě Julie asi „zabije“. Mějte se rádi a užívejte si každý den! Možná budeme mít štěstí a budeme taky staří.

J.V.

p.s...my už ta opatření lépe dodržovat nemůžeme...:-)

únor192021
PUTOVÁNÍ krajinou...

Pálava

Putování krajinou máme v popisu práce, ale většinou jsme se o fotografie nedělili. Pravdou je, že malíř krajinář do přírody musí pravidelně. Už to bude pomalu rok, kdy se nemůžeme stýkat s přáteli. Nikam na návštěvy nechodíme, dodržujeme všechna opatření, návštěvy nechodí k nám. Pracovní možnosti jsou značně omezené. Je nám z toho smutno, ale s novou životní situací se vyrovnáváme všichni.

Fotky z procházek najdete na veřejném profilu Facebooku. Přidejte se, chtete-li. A tady na e-shopu vám již velmi brzy představíme naše "jarní" novinky.

Lom na Janičově vrchu - Mikulov

 

Přejeme všem krásné jaro a hodně optimismu!

Jitka a Antonín Vojtkovi

 

Mikulov

leden302021
Galerie je zavřená...ale my pracujeme

...jak jen to situace dovoluje.

Milí přátelé, návštěvníci,

nemáme dovolenou ani "nějaké" náhradní volno.

Nikdo neví, kdy se situace zlepší, ale pokud bude v našich silách a možnostech, budeme se vám věnovat, :-) pokud nás budete potřebovat. Samozřejmě v souladu s nařízením vlády a s ohledem na pandemickou situaci.

...tak se držte, zachovejte nám, prosím, přízeň a mějte se prima.

Poslední video "výstavní" najdete zde.

Jitka Vojtková

vojtkova@vojtek-av.com

 

Pálava- Antonín Vojtek

 

❤ Když jsou VZPOMÍNKY SILNĚJŠÍ ❤ než realita...na ty časy, když pod Pálavou nebylo velké jezero, ale nádherný lužní les, na ty malíř nikdy nezapomene❤...chodil a kreslil, vše ukládal do paměti, aniž by tušil, že na tu okouzlují krajinu bude stále vzpomínat, že ji navždy bude mít uloženou ve svém srdci. ❤

 

Prostřední rybník, olejomalba Antonín Vojtek

leden292021
Neopakovatelná návštěva v ateliéru

Návštěv k nám v běžném čase předcovidovém chodí celkem dost a některé si přejí být i tak trochu „utajené“…

Hana Maciuchová a Antonín Vojtek

Je to přesně rok, kdy navštívila ateliér Antonína Vojtka Hana Maciuchová se svými blízkými a s přáteli. Od chvíle kdy tento týden zemřela, si stále dokola naše setkání přehráváme ve vzpomínkách. Nenáleží nám o ní sdělovat cokoliv osobního, tak dobře jsme se neznali. Ale bude nám moc scházet. Bylo to tak radostné a inspirující setkání. Hanička, jak jí blízcí oslovují, byla neskutečně ojedinělá osobnost a vážíme si příležitosti, že jsme prožili společný čas. Všechno krásné bylo řečeno jinde. A ano, opravdu, taková skvělá byla.

Antonín Vojtek

 

Od té doby žijeme spíše v izolaci- přišel covid a jen letní období nám dovolilo se více stýkat s lidmi a pracovat. Uzavření před lidmi je i pro nás těžké a trvá to už dlouho. Z návštěv jsme vždy měli radost a z mnohých „cizích“ lidí se stali časem přátelé. Pracujeme a věříme, že bude příležitost vám naše „plány“ přestavit.

Hana Maciuchová- věnování do knihy

Mějte se krásně, dávejte na sebe pozor a važte si společných chvil. Už nemusí nikdy přijít! Už se nesetkáme ani s paní Hanou, přestože jsme si to slíbili.

Jitka a Antonín Vojtkovi

leden182021
TANČÍCÍ STROMY na Pohansku

Zámeček na Pohansku leden 2021

Vážení a milí návštěvníci,

jistě jste už našli naši poslední výstavu mezi nebem a zemí

Z MÉHO ŽIVOTA.

Při krátké procházce na Pohansku nám běžely hlavou vzpomínky, protože je to místo, které rádi navštěvujeme. Stromy, které jsou pro nás důležitým symbolem, tam skutečně před lety rostly. Už je máme sice jen na obraze, ale zůstaly nám také v srdci.

Tančící stromy A. Vojtek

Přejeme všem krásné a hlavně zdravé dny!

A protože teď trochu víc sedíme u kamen, přidáme úryvek z oblíbené knížky.

**************************************************************************

HLEDAL JSEM A ZDÁLO SE MI,

ŽE JSEM BÍLÝ STÍN.

Závidím stínům jejich slunce.

 

Po teplém odpoledni dýchla na krajinu zvonivě mrazivá noc a krajina se probudila bílá se probudila bílá, bílá jako postel pro svatební noc, bílá jako postel pro rodičku; chřestivě bílá.

Bílé grafické listy prokřehlých vinohradů, bílé brázdy, bílé stromy, bílé cesty černých zpráv mezi telegrafními sloupy, smyky na náledí, černí havrani.

Bílé louky v bílém lužním lese, bílé duby na těch bílých lukách, bílá hnízda čápů, čápi za mořem.

A potom se mlha zvedla a na jedné straně modré oblohy se zubilo slunce, na druhé straně se styděl dorůstající měsíc. Slunce přece jenom hřálo, jinovatka tála, brázdy černaly, vinohrady zhnědly, havrani odletěli, louky zrezivěly, duby na těch zrezivělých lukách pookřály.

Spatřil jsem bílé stíny.

Stál jsem na hrázi, v Dyji chřestily ledové kry, ledové kry veliké jako kluziště se tiše lámaly přes hranu jezu, voda hučela a svět byl již od pohledu studený, jaro ještě kdesi za komínem. Louky zrezivěly a slunce na ně svítilo a jenom ve stínu rozpřažených paží staletých králů lužních lesů zůstala bílá jinovatka.

Spatřil jsem bílý stín a nebyl to přelud.

Můj stín byl černý, stín dubu bílý. Trvalo to jenom krátce. Země se pootočila a všechny stíny spořádaně zčernaly.

 

KDYBYCH BYL BÍLÝCH STÍNEM SVÉHO ČASU,

ŠEL BYCH SI SVOU VLASTNÍ CESTOU.

 

Jan Kostrhun Druhý pramen duhy

**************************************************************************

 

GALERIE JE STÁLE PRO VEŘEJNOST DO ODVOLÁNÍ ZAVŘENÁ. Ale pracujeme na telefonu, na Fc...neváhejte se ozvat.

leden102021
Z MÉHO ŽIVOTA 230. výstava A. Vojtka

Z mého života 230. výstava A. Vojtek

ODKAZ NA VÝSTAVU O 87. A. Vojtka k NAROZENINÁM NEJDETE ZDE.

 

Výstavní rok 2020 byl neustále upravován. Některé dlouho připravované výstavy se úplně zrušily, jiné odložily nebo přesunuly.

Věřte nebo nevěřte, už je to tak. Nikdy by nás nenapadlo, že 230. výstava Antonína Vojtka bude probíhat pouze virtuálně. Ale už to nezměníme.

 

Tak se pohodlně usaďte, chvíli zapomeňte na starosti a přijměte naše pozvání na výstavu mezi nebem a zemí. Alespoň na dálku připíjíme všem na zdraví a těšíme se, že se opět budeme setkávat.

Začínáme s výstavou 10. ledna 2021 a nikdy nekončíme…to je vlastně docela fajn.

Za situace, kdy klasické výstavy budou dlouhodobě omezovány, víme, že je to jediná možnost, jak vám v těchto dnech můžeme představit nová výtvarná díla z ateliéru A. Vojtka. Většina z nich vznikla v roce 2020.

 

Prostřední rybník jižní Morava - foto Jitka Vojtková

 

Obrazy, které uvidíte, jsou doplněné fotkami ze života v inspirující přírodě.

Přejeme příjemný den a pěkný zážitek.

Jitka a Antonín Vojtkovi

 

p.s. odkaz samozřejmě doplníme 10.1. 2021

leden12021
PF 2021 Z LÁSKY ...novinka Antonín Vojtek

Antonín Vojtek hedvábný autorský šátek s motivem obrazu

Na konci roku 2020 připravujeme do prodeje novou minikolekci autorských hedvábných šátků s motivy obrazů Antonína Vojtka. Fotili jsme na překráném místě jižní Moravy s výhledem na Valtice, kousek od hranic s Rakouskem na oblíbeném místě...na kolonádě Reistna. Na další fotografie se můžete podívat zde, vzniklo tak trochu neplánovaně i PF 2021.

Julie Vojtková s hedvábných šátkem z autorské edice Antonína Vojtka

Více informací doplníme později a také vložíme na e-shop během následujících dní v měsíci lednu.

Antonín Vojtek...

  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   >   >>  

Co nás čeká

MMG Břeclav - výstava 2024 A.V. oslava 90 narozenin
Zahájení výstavy v Havlíčkově vile
Zlín film festival a Salon filmových klapek 2024
Víkend otevřených zahrad 2024
Výstava MGP Prostějov
NAROZENINOVÝ rok Antonína Vojtka

Novinky stručně

GRAND PRIX MOBITEX 2024 STUDENT
Květiny roku - výstava Veroniky Áčové
LEDNÁČEK k narozeninám
Životní jubileum Antonína Vojtka - 90
OBLÁČEK ZAPOMNĚNÍ narozeninový pozdrav A.V.

Všechna práva vyhrazena

Použití pouze s písemným souhlasem autora

Galerii 99 nyní najdete také na facebooku

Videa z akcí

 

Užití cookies

Užití cookies

Navštívíte-li webové stránky vojtek-av.com a kteroukoli jejich subdoménu, jsou na nich v některých případech použity tzv. cookies.

Jedná se o tyto případy:

- Hlasujete v anketě: do cookies je poznamenáno, že jste hlasovali, abyste nemohli v téže anketě hlasovat znovu.

- Nakupujete v e-shopu: do cookies se zaznamenávají údaje z košíku i Vaše osobní údaje, které jsou po potvrzení nákupu opět smazány.

- Čtete články: do cookies se poznamená údaj o kliknutí na článek pro účely statistiky čtenosti článku.

Použití cookies můžete kdykoliv zakázat v nastavení svého internetového prohlížeče. Stránky pak budou fungovat stejně s výjimkou výše uvedených funkcí.
Pro nakupování povolte cookies a javascript

JOUDAweb - autorka © Taťána Kubátová, e-mail:obchod@tkweb.cz, web: www.jouda.tkweb.cz            Aktualizováno: 8. 4. 2024