Antonín Vojtek - malíř jižní Moravy

Novinky

strana 10 / 200
  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   >   >>  

listopad82014
Exotika v naší blízkosti

A.V. plenéru

Vážení příznivci, je pravdou, že exotická místa většinou vyhledáváme v zahraničí. Přestože je máme tak blízko. Naše republika je krásný kout země. Což si mnohdy pro všechny starosti neuvědomujeme. Pro malíře A. Vojtka se jižní Morava stala múzou na celý život... a Pouzdřanská step a katrány to určitě vědí :-).

Příjemný zážitek při premiéře v neděli 9. listopadu 2014! Po odvysílání najdete dokument Společenstvo katránů z cyklu Nedej se a to v archivu ČT.

listopad52014
Pozvánka ke sledování ČT 2 Společenstvo katránů

při natáčení

Milí přátelé,

film, o kterém jsme již psali v květnu 2014, jde do vysílání. Tuto neděli 9.11. odvysílá ČT2 od 10:45 premiéru a v úterý 11.11. od 10:50 na ČT2 reprízu dokumentu o exotické stepní rostlině katránu a také o 4 mužích, kteří jakoby reprezentovali jednotlivé fáze jejího vývoje v běhu svého lidského osudu - David Číp, Lubomír Tichý, Zdeněk Novák a Antonín Vojtek (ve verších také Jan Skácel).

pořad NEDEJ SE- "Společenstvo katránů". Za vznik tohoto filmu může vlastně brněnský filmař, rostlinný fyziolog a pedagog Jan Calábek, o kterém jsem natočila dokument pro ČT vloni. Během intenzivního pobývání s jeho filmy jsem narazila na nezvykle znějící název rostliny a hlavně neuvěřitelný záběr na Calábkova asistenta, který vykopává šíleně hlubokou jámu jen proto, aby natočili jeho kořen. Slovo katrán i záběr mi uvízly v hlavě, a tak když jsem psala námět pro ekologický pořad "Nedej se" o situaci schvalování plánu péče v NPR Pouzdřanská step, "pouštní běžec" na mě ihned vyskočil v seznamu místních chráněných rarit.

Vzpomíná autorka dokumentu - režisérka RNDr. MgA. Alice Růžičková

 

Ke sledování dokumentu vás za všechny zúčastněné zveme i my.

Žijeme v kouzelné krajině a je dobře na to nezapomínat.

Jitka a Antonín Vojtkovi

katrán

 

DOKUMENT JIŽ NAJDETE V ARCHIVU ČT.

říjen212014
kniha Buď vůle Tvá - zpráva o mém srdci

Kniha Antonín Vojtka má první ohlasy a spokojené čtenáře.

G. Krčková a A.V.

Malíř Antonín Vojtek vystudoval Masarykovu universitu v Brně a celý život se věnuje výtvarné tvorbě. Jižní Morava je jeho rodištěm, domovem, ale hlavně místem, které svou celoživotní tvorbou oslavuje. Během svého působení uspořádal více než 195 samostatných výstav v ČR a také v zahraničí. Jeho obrazy jsou zastoupeny v soukromých sbírkách a galeriích v desítkách zemích světa.

Je především krajinář a jeho výtvarný projev je nezaměnitelný a originální.

Patří k výtvarníkům, kteří mají niternou potřebu vyjadřovat se nejen štětcem, ale i slovem.

 

Publikoval řadu esejů, je například spoluautorem sbírky básní Kam jdu (1997), dále knih Osudy (2001), Příběhy psané životem (2002), Ti úspěšní (2003), autorem vlastní biografie Malíř jižní Moravy (1994) a knih Já a moje modelky (1998), Řekni mi, táto, proč (2003), Jako v nebi, tak i na zemi (2005) a Ztracené touhy (2007), Ohlédnutí (2008), Krajina mého srdce (2009) a další.

 

V knize Buď vůle Tvá odhaluje osobní prožitky a pocity, které ho provázely při jeho pobytu v nemocnici po infarktu myokardu. Zachycuje barvitě vzpomínky na své dětství, přemítá o míře síly osudu a životních náhodách. Jde o knihu, která nic nezakrývá a čtenáři si uvědomí, jak je lidský život křehký.

foto R.Hasilová

říjen212014
VODA ČARUJE - TV Fenix

vernisáž - foto M. Němcová

Milí návštěvníci, již jen pár dní a výstava Voda čaruje končí. Přijďte se podívat. Kolekce šperků Zdeny Skopalové je doplněná a fotografie Renaty Hasilové a Jana Vebera upoutají každého návštěvníka. Pro nejvzdálenější příznivce výstavu přiblíží kamera TV Fenix.

foto M. Němcová

Těšíme se na Vás ! autoři a Galerie 99

foto M. Němcová

Naše galerie většinou spolupracuje s fotografkou R. Hasilovou, tentokrát za fotografie děkujeme také fotografce M. Němcové a fotografu D. Mahovskému.

říjen112014
První ohlédnutí za křty...

Křest knihy Buď vůle Tvá

Milí přátelé, ještě se k dnešnímu dni vrátíme později. Děkujeme, že jste přišli. Vytvořili jste skvělou atmosféru. Kalendář i kniha může do SVĚTA dělat všem radost. Jižní Morava je nádherný kout země a malíři A. Vojtkovi je jeho celoživotní múzou.

zavládla uvolněná atmosféra

Kalendář JIŽNÍ MORAVA - krajina mého srdce -jsme také pokřtili...
 

říjen82014
prof. J. Pirk pokřtí kalendář 2015 A. Vojtka

Těšíme se na další neobyčejné setkání v sobotu 11. října 2014 v 10.30 hodin v břeclavské synagoze - ul. U Tržiště . Připravili jsme pro vás důstojný kulturní zážitek.

GPS souřadnice: 48°45'36.748"N

16°52'50.663"E

Kalendář Jižní Morava - Krajina mého srdce bude v prodeji za 200 Kč, kniha Buď vůle Tvá - zpráva o mém srdci 200 Kč. Kalendář i knihu zasíláme poštou, balné neúčtujeme, poštovné dle platných aktuálních tarifů.

Můžete je také zakoupit v Galerii 99 Slovácká ul. 2587, Břeclav a samozřejmě během křtu.

Kalendář má tradiční formát A3, kvalitní papír 300 gr.,obsahuje reprodukce obrazů A.V. a fotografie prof.J. Pirka, má celkem 10 listů. Kalendář je sběratelskou záležitostí, výtvarným dílem a jednoznačně propaguje krásu Jihomoravského kraje a to v celé České republice a také v zahraničí.

Děkujeme všem partnerům a všem spolupracovníkům za pomoc.

Jitka a Antonín Vojtkovi Galerie 99 Břeclav

září272014
DNY OTEVŘENÝCH ATELIÉRŮ

Vážení přátelé výtvarného umění, těšíme se na vaši návštěvu.Využijte možnost navštívit Galerii 99 mimo běžnou otevírací dobu. Bude otevřeno jen pro vás od 14-17 hodin. Shlédnete nejen tvorbu malíře Antonína Vojtka, ale také kolekci fotografií od Renaty Hasilové a Jana Vebera, šperky Zdeny Skopalové.

NESEĎTE DOMA, PŘIJĎTE K NÁM...

září242014
SVĚTOVÝ DEN SRDCE

pozvánka na křest

Srdce je geniální orgán, díky kterému žijeme. Naše srdce pracuje jako neúnavné čerpadlo.

Poprvé byl Světový den srdce vyhlášen v roce 2000 a po celou dobu má stejný cíl - zvýšit povědomí lidí o kardiovaskulárních chorobách a hlavně jejich prevenci.

Světová federace srdce (WHF) spolu se Světovou zdravotnickou organizací (WHO) každoročně pořádají Světový den srdce, kterého se účastní více než 100 zemí celého světa.

Den srdce vždy připomíná, že zdravý životní styl, vedený již od dětství prostřednictvím zdravé životosprávy a dostatku pohybu, je tou nejlepší prevencí, která redukuje výskyt nemocí srdce a cév.

 

Právě dnes zahajujeme prodej nové knihy Antonína Vojtka, která se věnuje jeho vlastní zkušenosti s nemocným srdcem. Kniha bude slavnostně pokřtěna 11. října 2014 v břeclavské synagoze.

Buď vůle Tvá - Antonín Vojtek

 

Nemocnice v Břeclavi věnuje této problematice dnešní den - 24. září 2014.

září202014
Wild Planet Photo Magazine - ptáci, ptáci, ptáci...

šperk Terejové - Zdena Skopalová

foto Renata Hasilová
 

Milí návštěvníci, v Galerii 99 si můžete prohlédnout také nádherné fotografie, které získaly ocenění v prestižních soutěžích a nebo je určitě získají. Budeme jim držet palce.

foto Jan Veber - oceněná fotografie

V soutěži Photo of Month časopisu Wild Planet Photo Magazine vyhrála v silné konkurenci Foto měsíce července... je to časopis čtený ve více než 190 zemích, s více než čtvrt milionem čtenářů....Blahopřejeme !

září132014
Přijďte si vyzkoušet šperk, prohlédnout fotografie

...atmosféru vernisáže doplnilo úžasné vystoupení - K. Frantel a  A. Řezáč

Výstava VODA ČARUJE je zahájena. Přijďte se podívat a vybrat si svůj šperk nebo fotografii...těšíme se na vás! Děkujeme všem, kteří se na výstavě a vernisáži podíleli. Návštěvníci - vytvořili jste tu správnou náladu!

nešlo odolat

A. Vojtek a J. Veber
 

září122014
Voda čaruje - fotografie a šperky

Připravujeme výstavu fotografií a autorských šperků Voda čaruje. V Galerii 99 se poprvé představí renomovaní fotografové Renata Hasilová a Jan Veber. Výstavu osvěží šperky Zdeny Skopalové. Nenechte si výstavu ujít a poznačte do kalendáře vernisáž 12. září 2014 v 17 hodin.

„Voda čaruje“ je název nové výstavy v Galerii 99. Příznačnější by ovšem bylo říci – tři umělci čarují. Dvě ženy a jeden muž. Jan Veber je fotograf ze západních Čech.Jde o známého tvůrce, který za svými motivy jezdí do různých zemí a kontinentů. Zdenka Skopalová je rovněž zápodočeška a je s fotografy svou tvorbou spřízněna. Často používá na svých špercích motivy ptáků. Dovedně tvoří z cínu a drahých kamenů. Renata Hasilová je známá na Břeclavsku jako reportážní fotograf, často spolupracuje i s naší galerií. Lednické a valtické rybníky ji velmi přitahují. Za motivy ptáků jezdí do řady zemí. Je bystrá pozorovatelka. Oba fotografové často publikují v časopisech. Pro všechny vystavující je společná tvůrčí aktivita a široký záběr zájmů.

V kulturním programu se těšíme na vystoupení Karla Frantela ( saxofon ) a Aleše Řezáče ( harmonika ).

září82014
Pro sběratele umění...

Vážení příznivci výtvarného umění, v Galerii 99 najdete originální výtvarná díla umělců z celé ČR i ze zahraničí. Tyto stránky neobsahují kompletní nabídku, jsou zejména pozvánkou k nám do Břeclavi. Jsme připraveni se vám věnovat také prostřednictím internetu.

V Ateliéru A.V. vznikají nové obrazy, které lze shlédnout osobně v ateliéru nebo na výstavách.

Nyní máme pro vás vyjímečně k dispozici obraz, který je z dřívějšího období Antonína Vojtka. Cena na vyžádání, obraz renovován, výborný stav.

Antonín Vojtek, Tam u Lednice, 80x60 cm, 1984, olejomalba

červenec252014
Letní pozvání - TVÁŘ 2014

Milí přátelé výtvarného umění, přijměte pozvání na letní výstavu TVÁŘ 2014. Navštívila nás také TV Fenix a reportáž najdete zde od 15.50 minuty Zpravodajský blok z 30.6. 2014.

 

červenec242014
"ODJINUD" cyklus abstraktních obrazů

...pokračuji v malování cyklu abstraktních obrazů ODJINUD, hezké léto ! A.V.

červen262014
časopis Vlasta - rozhovor

Čas běží rychleji, než bychom si přáli. Tak se stalo, že jsme teprve dnes vložili na web odkaz na článek, který vyšel již v lednu 2014. Můžete si ho přečíst zde nebo na stránkách Julie V.

A.V.

červen162014
TVÁŘ 2014 - LETNÍ VÝSTAVA obrazů a fotografií

Věra Bakalová a František Kratochvíl
 

Výstava obrazů a fotografií TVÁŘ 2014 zaujme každého návštěvníka galerie. Vždyť nejslavnější malíři malovali portréty, nejslavnější obrazy se věnují portrétní tvorbě a známe je všichni...každý má v sobě kouzlo a tajemno, příběh...Přijďte se podívat a zkoumat, výstava je rozmanitá. Těšíme se na na Vaši návštěvu. Galerie 99 a vystavující autoři

červen132014
TVÁŘ 2014 - kolektivní výstava obrazů a fotografií

Jako se na vodě zrcadlí tvář, tak srdce člověka na člověku.

Biblická přísloví (Přísloví 27,19)

 

Pro letní období, období cest a setkávání...

jsme pro návštěvníky Galerie 99 připravili zajímavou kolekci děl.

Zveme Vás na kolektivní výstavu TVÁŘ 2014.

Prodejní výstava obrazů a fotografií bude zahájena v pátek 13. června v 17 hodin a potrvá do 31. srpna 2014. Přijďte se podívat, těšíme se na vás!

G 99 a vystavující autoři

Galerie 99 připravila poprvé za dobu své čtrnáctileté činnosti výstavu portrétů nazvanou TVÁŘ 2014. V tomto výtvarném salonu bude vystavovat deset umělců : J. Blažek, R. Důbravný, R. Hasilová, S. Chludilová, V. Komarov, E. Machová, M.M. Mráz, Z. Skála, J. Veber a A. Vojtek. Vystavující autoři se budou prezentovat dvěmi až třemi díly. Výstava je rozmanitá, neboť každý tvůrce má svou výtvarnou techniku a svůj výtvarný názor. Srdečně vás zveme na atraktivní výstavu a na zajímavý prožitek u zhruba 25 vystavených artefaktů. Host galerie - budou vystavena grafická díla J. Anderleho a sochy – tváře brněnského V. Odstrčila. Hudební program v kouzelném podání pěvkyně Věry Bakalové ( Brno ) a klavíristy Františka Kratochvíla. ( Brno )

 

květen282014
Kouzelné místo - Předklášteří

V. Ebr a A.V. autor fota M. Beneš

Narozeninové setkání s A. Vojtkem v Předklášteří je za námi...a zůstanou krásné vzpomínky. Poděkování patří všem, kteří na jeho přípravě a průběhu nedělního odpoledne spolupracovali a pomáhali, zejména panu ing. Zd. Jílkovi a OÚ Předklášteří.

D. Kludská

 

květen252014
Tišnov- Předklášteří

Narozeninové setkání na podnět příznivců z Vysočiny.Využijeme krásného jarního počasí, nádherného místa Vysočiny a sejdeme se v Předklášteří, kde najdete také světoznámý klášter Porta coeli. A.V.

 

MALÍŘ JIŽNÍ MORAVY ANTONÍN VOJTEK V PŘEDKLÁŠTEŘÍ:

 

Společnost Art Periscope ve spolupráci s OÚ Předklášteří připravuje jednodenní výstavu obrazů malíře Antonína Vojtka z Břeclavy. Mistr přijal pozvání Zdeňka Jílka, aby zde oslavil svoje 80. narozeniny. Mezi gratulanty budou: pražský moderátor, spisovatel, knihkupec a knihomol Vráťa Ebr, věštkyně a kartářka, čarodějka Dagmar Kludská, brněnská pěvkyně Věra Bakalová, klavírní virtuos František Kratochvíl a další hosté. Akce bude zahájena v neděli 25. května 2014 ve 14,00 hodin v sále OÚ Předklášteří a potrvá do 18,00 hodin. Návštěvníci si zde budou moci prohlédnout a zakoupit nejenom nádherné obrazy a další díla od malíře Antonína Vojtka, ale také knihy od Vráti Ebra nebo Dagmar Kludské. Něco na chuť a na připití bude rovněž zajištěno.

Nenechte si ujít tuto mimořádnou příležitost, s mimořádnými obrazy a mimořádnými hosty.

ing. Zdeněk Jílek

květen242014
MALOVANÝ KRAJ

V novém Malovaném kraji č. 3/2014 najdete článek věnovaný A. Vojtkovi. Tento národopisný a vlastivědný časopis vychází od roku 1946 a aktuální číslo pro měsíc květen a červen je ještě v prodeji. Přejeme malované počtení...

květen142014
Galerie 99 ve Zlíně + Galerijní a muzejní noc

Pro příznivce umění ze Zlína a okolí je připravena kolekce výtvarných děl A. Vojtka a autorů Galerie 99 z Břeclavi. Přijďte se podívat do galerie Art Zlín, která se zapojila do Galerijní a muzejní noci ve Zlíně.

květen22014
Pouzdřanská step - katrán tatarský - nádherně kvetou

Režisérka RNDr. MgA. Alice Růžičková připravuje se svým týmem spolupracovníků a odborníků dokumentární film pro ČT, kde hlavní roli dostal katrán tatarský.

Vážení přátelé, rád se toulám krásnou krajinou a vždy si uvědomuji, že naše země je stejně krásná jako exotické kraje. Stojí za to na ni nezapomínat.

A tak se procházím krajinou, snažím se zachytit duši krajiny a těším se z krásného počasí. Vlídné jaro ! A.V.

 

květen12014
Divadlo Boleradice také slaví...výstava obrazů

Ve čtvrtek v 18.30 hodin 1. května 2014 se můžeme setkat v krásném divadle v obci Boleradice. Zahájíme zde výstavu mých obrazů a budeme si přát, aby se divadelnímu spolku v Boleradicích dobře dařilo i v dalších letech. A. Vojtek

Výstava zahájena a počasí nám přálo.

Lidové písně z kraje pod Pálavou zde zahráli a zazpívali muzikanti cimbálové muziky Primáš a básně z tvorby Antonína Vojtka přednesli členové divadelního spolku. Využijte možnosti spojit divadelní představení s výstavou obrazů a srdečně vás zveme na závěrečnou besedu.

duben152014
Výstava Art Zlín je zahájena

Vážení přátelé a příznivci výtvarného umění, zveme vás k návštěvě Galerie 99 v Břeclavi. Uvidíte novou kolekci zajímavých výtvarných děl, které jsme pro vás připravili ve spolupráci s galerií L. Pavézky. Výstava je prodejní a potrvá do 10.6.2014.

duben152014
Návrat do Strachotína - foto

Příjemné odpoledne, setkání s bývalými žáky, kamarády...bylo o čem povídat, na co vzpomínat a také obdivovat - archivní dobové kresby Strachotína nebo současné olejomaby. Děkuji za pozvání obci Strachotín, za hudební doprovod Medicimbalu a za fotografie R. Hasilové. A.V.

 

duben122014
Návrat do Strachotína

Návrat do Strachotína - ve Strachotíně jsem žil, učil a také se tam s chutí vracím. Přijďte se podívat nejen na mou tvorbu současnou, ale také na kresby z minulého století. Setkáme se 12. dubna v 15 hodin v sále obecního úřadu...a nebude chybět ani Medicimbal.

A.Vojtek

duben112014
Luděk Pavézka - ART Zlín v G 99

Připravujeme setkání s uměním ze Zlína - Luděk Pavézka a jeho hosté.

březen312014
Retrospektiva od 10. 1. do 31. 3. 2014 - prodlouženo

autoportrét

Srdečněme vás zveme na návštěvu Galerie 99 Břeclav, kde můžete shlédnout výstavu k 80. narozeninám malíře Antonína Vojtka.

...ateliér v Hustopečích

Výstavou vás osobně malíř A.V. provede vždy v úterý od 14 - 17 hodin.

Výstava prodloužena do 11. dubna 2014.

 

 

Vážený pane Antoníne,

 

dovolte, abych Vám popřála k Vašemu vzácnému jubileu - 80. narozenin - hodně radosti, lásky, pozitivní mysli,

 

Boží požehnání a hlavně pevné zdraví. Jste vzácný člověk, který dokáže nejen úžasně malovat, ale také velmi poutavě

 

a upřímně psát o všem, co se děje kolem nás. Vaše pocity jsou ryzí a nefalšované, jdou přímo od srdce.

 

Jsem velice ráda, že jsem Vás osobně mohla poznat a velmi se těším z Vašeho darovaného obrazu (zahleděných očí),

 

který visí na čestném místě v mém pokoji. Kdykoliv se na něj podívám, vzpomenu si na Vás i na Vaši milou paní manželku

 

a úžasnou dcerku. Vzpomenu si také na Vaše laskavé přijetí při návštěvě v Břeclavy. Vaše přítomnost a osobní magnetismus, lidi nadchne

 

a motivuje každého, s kým přijdete do styku. Jste zdrojem inspirace, Vaše působení má blahodárný vliv při prosazování a formulaci myšlenek,

 

nejen slovy, ale i na plátně a  vždy vzbudí zájem veřejnosti.

 

Vaše Dagmar Kludská

 

 

PF Přeji Vám, aby rok 2014 byl úspěšným rokem v osobním i pracovním životě, aby se Vám nadále dařilo ve všem co podniknete, aby Vás neopustila inspirace, vytříbený vkus a dobrá nálada.

 

březen192014
Abstraktními díly se Vojtek vrací do mládí...

Pobývám často v přírodě, souzním s ní, rozumím jí. Snad jsem jí natolik porozuměl, snad jsem s ní natolik splynul, že mi dovolila malovat její duši. A.V.

 

únor252014
Vybrali jsme pro vás...

Galerie 99 nabízí k prodeji tvorbu Antonína Vojtka, aktuálně vystavujících autorů.V nabídce má také jedinečná výtvarná díla nejrůznějších autorů ČR i ze zahraničí. Nabídka je široká. Budeme vás průběžně informovat a představovat jednotlivá výtvarná díla.

Antonín Vojtek, Tam u Lednice, 65 cm x 55 cm, olejomalba na plátně, 2014

Jiří Anderle, Dvě generace, litografie ,29 cm x 33 cm, rámováno, 2011

František Tichý, Harlekýn, 1938, kresba tuší a pastelkou, rámováno, 23 cm x 14.5 cm
 

únor102014
Návštěva TV Fenix na výstavě Retrospektiva

Pro všechny návštěvníky vernisáže 10. 1. 2014, pro příznivce výtvarného umění z celého světa, pro přátele je připravena reportáž TV Fenix . Přijďte na výstavu Retrospektiva do Galerie 99 do konce měsíce března. Těšíme se na vás a malíř Antonín Vojtek vás výstavou provede vždy v úterý od 14 - 17 hodin.

 

Za fotografie a přátelství děkujeme ing. Renatě Hasilové.

leden112014
Chtěl by umřít mlád, co nejpozději...

Milí přátelé, gratulanti, děkuji, že jste se mnou prožili můj narozeninový den ! Byli jste nádherná společnost !

...s Jožkou Černým

Děkuji vám všem za krásná slova, květiny, dárky... !

s úctou Antonín Vojtek

Pozdrav a přání malíři Antonínu Vojtkovi k jeho 80. narozeninám

 

Možná si teď říkáte, jaký to podivný jsem host. Já vím, nelétám jenom do Jeseníků na Petrovy kameny, občas jsem také za svých posledních 80 let zavítal i na kopce Pálavy a tam potkával jsem malíře. I když šel bez čepice a bez palety, bylo hned poznat, že je malířem a znalcem této krajiny – však se sami na něj podívejte.

Často jsme spolu mluvili, a to jsme se přitom nemuseli ani vidět. Sdělovali jsme si svá poznání o tom, co lidského je mezi peklem a nebem nebo chcete-li, co člověka z jeho žití sráží k hlubinám a nebo povznáší do výše světla hvězd.

Dříve než si dovolím přečíst Vám svých 80 stran na oslavu narozenin Antonína Vojtka, dovolím si připomenout, že jako malíř, táta, manžel, přítel, kamarád, spisovatel, básník, šachista, volejbalista, stolní tenista, turista, botanik, znalec vín a také žen, ale také života a všech jeho radostí i strastí, dokázal ve svém životě vytvořit tolik rolí a  naplnit tak vrchovatě číši životní moudrosti.

V tuto chvíli, kdy spolu s vámi všemi, kteří jste přišli společně mu přát a s ním oslavovat, všimnul jsem si, že tu přesto chybí několik nepostradatelných hostů. Tito by popřát malíři svému Vojtkovi přijít také chtěli – však dostavit se z několika důvodů sem nemohli. Tak kromě toho svého přání přináším i jejich poselství : Od kopců vrchů Pálavy, od řeky Dyje, od rozsochatých dubů. To přání od nich, je tak zároveň poděkováním i omluvou, že na oslavu narozenin svého malíře přijít nemohou. Pro vrcholy kopců Pálavy je strop zde příliš nízký, pro proud řeky Dyje máme dnes holinky zas nízké, a od rozsochatých korun dubů vzkaz, že by se na jejich větvích hostům oslavy nepohodlně tu sedělo. Avšak tyto pozdravy již dlouhá léta přijímá a vstřebává od nich náš malíř Vojtek sám a  nám potom předává jejich vzkazy v barvách a tvarech v krajinách a jejich proměnách na plátnech svých obrazů.

Dovoluji si, k těm 80-ti, nakonec nepřečteným stranám o malíři Antonínu Vojtkovi a k tomu poselství, které mu přináším z jeho milované přírody a krajiny jižní Moravy, skromně jen v několika slovech přidat také své velké přání i já. Pro mě je totiž nejenom malířem, však také velkým člověk a přítelem, Antonín Vojtek je mi totiž v každém svém výročí, vždy právě on ve svém čase života předchůdcem a zároveň příkladem, že život začíná po 50-tce, po 60-tce, po 70-tce, po 80-tce a to v každém dni. Tak do dalších let Ti přeji stále a  pořád tolik tvůrčích nápadů a sil a k tomu hódně zdraví.

 

Srdečně Ti přeje Tvůj vzdáleně blízký kamarád Rosťa Morávek

 

Na Hané, v Hněvotíně, 10.01. 2014

leden102014
a je to tady...80. narozeniny * vernisáž * 10 - 18 hodin

Výstava k 80. narozeninám A. Vojtka v Galerii 99 v Břeclavi a 8 hodinová vernisáž...v dnešní rychlé době se zastavíme, plánujeme to. A.V.

Vážení přátelé, příprava výstavy mě přiměla, abych prošel archiv a depozitář. Rád bych vystavil díla, která neznáte. Myslím, že to bude pro mnohé zajímavé. Při tom hledání mám čas vzpomínat na přátele, situace...těším se na vás.

Budu v Galerii 99 v Břeclavi od 10 do 18 hodin nebo i déle. Vím, že mnozí cestujete ze zahraničí a z celé republiky. Můžete přijít kdykoliv. Děkuji, že mi věnujete svůj čas, to co si nikdo koupit nemůžeme... A.V.

leden62014
časopis Vlasta - rozhovor

Vlasta č. 1 - 2014

V posledním čísle časopisu Vlasta č. 1 - 2014 najdete povídání o životě a jeden z příběhů se věnuje také Julii a naší rodině. Přečíst si ho můžete zde.

leden22014
Klapka po šesté...Minisalon – Filmové klapky

Dnes zabaleno, odesláno, opět splněno :-)...Také v letošním roce A.Vojtek ztvárnil na klapku jihomoravskou krajinu, která je pro jeho tvorbu charakteristická, kterou ve své tvorbě propaguje náš krásný kout země. Jižní Morava je jeho celoživotní múzou. Letos podpoří začínající umělce již po šesté.

leden12014
NOVOROČNÍ malování

Na Nový rok vždy maluji...a tento motiv čekal mnoho let na dnešní den...a svět točí dál ! Mějte se krásně ! a.v.

Na Nový rok

o slepičí krok

míchám zelenou

a maluji

jako každý rok.

 

Maluji to

co je za obrazem,

že jaro je

v dohledu,

že zelená se

celá zem.

 

Zelená je tam

naděje.

Těším se,

nemám rád závěje.

 

Letošní zima mě vyslyšela…

je to mých snů

vysněná

paralela.

 

A.V. 1. ledna 2014

leden12014
...čas je nám jen půjčený... + foto

Milí přátelé, k novému roku 2014 tady máme pro vás vzpomínku na křest kalendáře ve Velkých Pavlovicích. Děkujeme paní fotografce Rence Hasilové a vám přejeme příjemné vzpomínání.

Podívejte se zde a chvíli odpočívejte ! Jitka a Antonín Vojtkovi s Julií

prosinec172013
Vánoční pozdravení

Vážení návštěvníci, sběratelé, partneři, milí přátelé !

Dovolte nám poděkovat za přízeň, kterou nám projevujete. Přejeme všem klidné a spokojené prožití Vánoc a vše dobré do nového roku 2014.

Jitka a Antonín Vojtkovi

listopad182013
Vánoční výstava

DÁREK Z GALERIE.

Tato výstava završí celoroční nabídku.

Je všeobecně známo, že umělecké dílo, které darujete neztrácí hodnotu, ale právě naopak. Jeho hodnota roste. Může to být nejen vkusný umělecký, ale také hodnotný dárek.Přijďte se inspirovat.

říjen312013
Ohlédnutí za křtem kalendáře 2014

...pomalu se blíží konec roku, čas běží rychle...Kalendáře A. Vojtka najdete v Galerii 99 a tady opět postupně ohlasy na setkání při křtu ve Velkých Pavlovicích. Děkujeme návštěvníkům, děkujeme učinkujícím, děkujeme všem spolupracovníkům.

Jitka a Antonín Vojtkovi

 

  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   >   >>  

Co nás čeká

MMG Břeclav - výstava 2024 A.V. oslava 90 narozenin
Zahájení výstavy v Havlíčkově vile
Zlín film festival a Salon filmových klapek 2024
Víkend otevřených zahrad 2024
Výstava MGP Prostějov
NAROZENINOVÝ rok Antonína Vojtka

Novinky stručně

GRAND PRIX MOBITEX 2024 STUDENT
Květiny roku - výstava Veroniky Áčové
LEDNÁČEK k narozeninám
Životní jubileum Antonína Vojtka - 90
OBLÁČEK ZAPOMNĚNÍ narozeninový pozdrav A.V.

Všechna práva vyhrazena

Použití pouze s písemným souhlasem autora

Galerii 99 nyní najdete také na facebooku

Videa z akcí

 

Užití cookies

Užití cookies

Navštívíte-li webové stránky vojtek-av.com a kteroukoli jejich subdoménu, jsou na nich v některých případech použity tzv. cookies.

Jedná se o tyto případy:

- Hlasujete v anketě: do cookies je poznamenáno, že jste hlasovali, abyste nemohli v téže anketě hlasovat znovu.

- Nakupujete v e-shopu: do cookies se zaznamenávají údaje z košíku i Vaše osobní údaje, které jsou po potvrzení nákupu opět smazány.

- Čtete články: do cookies se poznamená údaj o kliknutí na článek pro účely statistiky čtenosti článku.

Použití cookies můžete kdykoliv zakázat v nastavení svého internetového prohlížeče. Stránky pak budou fungovat stejně s výjimkou výše uvedených funkcí.
Pro nakupování povolte cookies a javascript

JOUDAweb - autorka © Taťána Kubátová, e-mail:obchod@tkweb.cz, web: www.jouda.tkweb.cz            Aktualizováno: 8. 4. 2024