Antonín Vojtek - malíř jižní Moravy

Archiv novinek

strana 11 / 799
  <<   <   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   >   >>  

prosinec312020
Poděkování a vánoční pozdrav 2020

Pf 2021 a vánoční přání Vojtkovi

Vážení a milí návštěvníci, příznivci galerie, milovníci umění, přátelé,

rok 2020 pomalu končí.

Přinesl nám lidsky i pracovně mnoho komplikací a změn, ale přesto máme radost ze všech setkání a zajímavé spolupráce. Rok 2020 jsme zvládli a s pomocí přežili. To následující období bude těžší, náročnější a i když máme vážné obavy, věříme, že společně to zvládneme.

Děkujeme a přejeme všem hlavně zdraví a štěstí v novém roce 2021 a krásné Vánoce, které nás čekají a užijte si ty neobvyklé a kouzelné chvíle!

Nakonec to byl docela dobrý rok, jen úplně jiný, než jsme plánovali.

 

s úctou Jitka a Antonín Vojtkovi s Julií

 

Galerie 99 je z důvodu nařízení vlády od 18. prosince až do odvolání pro veřejnost zavřená.

Pokud potřebujete individuální konzultaci, prosím, obraťte se na nás tel. 723887977 nebo vojtkova@vojtek-av.com. Rádi se vám budeme věnovat.

prosinec192020
PODZIMNÍ výstava v Galerii 99 Břeclav

Prosím sledujete novinky výstavu prodloužíme do měsíce LEDNA 2021. Výstava bude pokračovat v novém roce a provoz galerie musíme uzpůsobit nařízením vlády s ohledem na pandemii COVID 17. Prosím, sledujete aktuální dění...

Galerie 99 v Břeclavi 2020

PODZIMNÍ VÝSTAVA měla být výstavou autorskou, ale sám autor ji v létě vzdal s ohledem na letošní situaci. Chtěli jsme tedy připravit novou výstavní kolekci, která by se věnovala akvarelu. Podařilo se nám to částečně.

Naštěstí máme svého domácího autora - A.V., který se celé léto věnoval tvůrčí činnosti. Antonín Vojtek připravil cyklus kolorovaných grafik s motivy naší krajiny.

S láskou a s radostí, že jsme vše zvládli, jsme komorně výstavu Něha akvarelu v Galerii 99 v pátek 9. 10. zahájili. Při dlouhé přípravě jsme netušili, že ji budeme muset vzápětí od 12. 10. zavřít. Z důvodů vládních krizových opatření je tedy galerie až do odvolání pro veřejnost uzavřena. Velmi se omlouváme, letošní rok je i pro nás náročný. Zdá se, že už nebude žádná větší akce.

Galerii určitě otevřeme, jakmile to bude možné. Výstava potrvá do 19.12. 2020.

Antonín Vojtek

Výstava je pro vás připravena, také další novinky, jen musíme být trpěliví a brát celou situaci s respektem. Prosím, zachovejte nám přízeň. S Individuální konzultací se můžete na nás obrátit na telefon 723887977 nebo vojtkova@vojtek-av.com.

 

Antonín Vojtek

 

p.s. kalendář bude :-) sledujte web a Fc

Kalendář pro rok 2021 je hotový a kmotrem se stal sám autor Antonín Vojtek. V době nouzových opatření jsme ho zvládli i pokřtít. Podívejte se zde. Prodej zahájen tel. 723887977, vojtkova@vojtek-av.com

prosinec172020
časopis VERONICA

časopis VERONICA

Krásná spolupráce nás po celý rok 2020 provázela s časopisem pro ochranu přírody a krajiny VERONICA.

Antonín Vojtek

Víc najdete na www.veronica.cz a poslední číslo je právě v prodeji. Měli jsme z takové spolupráce radost, které tento rok bylo víc než třeba. Antonín Vojtek poskytl veškeré obrazy k publikaci bez nároku na honorář.

časopis VERONICA

prosinec132020
Andělský pozdrav v neděli

Andělský pozdrav od Julie

⛄️❤⛄️❤⛄️ Andílek, kterého namalovala Julie má svůj domov a vlastně i příběh. Putoval na Mikuláše dál, aby udělal radost. Letos je ten rok u nás o malých radostech, přestože se toho děje tolik. Bylo mi v pátek docela smutno nebo spíš nostalgicky?

❤ V galerii mělo být plno lidí na vánočním setkání, které jsme museli zrušit. Měl vonět svařák, měla znít hudba a měly se rozdávat úsměvy a dárečky. Místo toho jsem v 17 hodin uklízela a zamykala. Galerie bez návštěvníků fungovat nemůže.

Nyní uvidíte aktuální výstavu Něha akvarelu. Věříme, že se opět budeme scházet při různých příležitostech. Těšíme se na další výstavy, setkání, akce... Následující rok nebude pro existenci galerie snadný. Přijďte se podívat, podpořit nás a další výtvarníky. Vím, že to tak nyní musí být a vím, že jsme vděční životu, co všechno jsme letos přes to všechno dokázali. Těším se na vás. ❤ Máme ZATÍM otevřeno v pravidelném čase od 14-17 hodin v úterý až v pátek, po domluvě kdykoliv. Mějte se krásně! ❤

prosinec112020
Vánoční setkání 2020 - ZRUŠENO

vánoční setkání v Galerii 99 Břeclav

Vážení a milí příznivci, přátelé, toto se nám píše hodně těžko. Věřili jsme, že to zvládneme, ale v tuto chvíli už ztrácíme naději.

I když věříme na ZÁZRAKY, vidíte jak se to letos vyvíjí. Moc jsme chtěli prožít pár chvilek s Vámi. Přemýšleli jsme nad různými možnostmi. Nevypadá to dobře. Už jsme letos zrušili tolik pěkných setkání...

Přemýšlíme, že bychom to vánoční setkání pro rok 2020 mohli uskutečnit třeba v květnu, v červnu 2021? Schovejte si "lístečky". Vánoční setkání v létě? To jsme ještě neměli. :-)

Prosím, ozvěte se, napište co si myslíte, jestli máte nějaký jiný nápad a sledujte web a facebook.

Je to poprvé v historii galerie, ale nic s tím nenaděláme. Nařízení jsou jasná.

Omlouváme se a prosím, zachovejte nám přízeň. A podpořte nás i v následujícím roce.

Pracujeme a těšíme se, až se situace stabilizuje. Podívejte se na nový obraz A. Vojtka zde i s píničkou Jožky Černého.

 

Přejeme všem klidný a zdravý předvánoční čas!

s úctou Jitka a Antonín Vojtkovi

26. 11. 2020

 

KDYBY SE TEN ZÁZRAK STAL A MOHLI BYCHOM SE SETKAT, TAK TO TADY NAJDETE NAPSÁNO!!!

 

p.s. v průběhu roku mohl vzniknout nějaký informační šum o termínu, ale rozhodnutí je stejné

prosinec102020
Jak ŽIJETE???

Jak se máte? Jak žijete? Od jara se toho tolik v naší práci změnilo. Snažíme se ten čas nepromarnit...tak vám představujeme nový obraz Antonína Vojtka.

Doufáme, že se v roce 2021 setkáme a bude nám spolu zase fajn. Nyní potřebujeme udržet činnost galerie, tak přijďte, máme otevřeno. Těšíme se.

Antonín Vojtek

prosinec32020
Galerie99 OTEVŘENO

Andělský- Horní Bojanovice A. Vojtek

Vážení návštěvníci, zveme k návštěvě Galerie 99 a těšíme se na vás.

Máme připravené nové dárkové poukazy, kalendář 2021, dorazily nové skleničky s motivem Pálavy a také jste ještě neviděli výstavu Něha akvarelu.

Provoz je sice omezen, nemůžeme pořádat setkání, vernisáže, besedy, kurzy a ani další naše aktivity, ale snad se to časem zase vrátí...

s přáním pěkného adventu

Jitka a Antonín Vojtkovi

 

dárkový poukaz

 

Pravidelná otevírací doba galerie je úterý až pátek 14-17 hodin, ale pro VÁŽNÉ ZÁJEMCE PO DOMLUVĚ OTEVŘEME KDYKOLIV. Prosím, pište na vojtkova@vojtek-av.com nebo telefon 723887977.

 

Galerie 99 Břeclav 2020

prosinec22020
PRODEJ + KŘEST kalendáře A. Vojtka pro rok 2021 Z lásky k jižní Moravě

PRODEJ KALENDÁŘE BYL PO KŘTU ZAHÁJEN, ALE PRO VELKÝ POPLATEK ZA POŠTOVNÉ, JSME HO NEVLOŽILI NA E-SHOP. PROSÍM ZÁJEMCE, napište na vojtkova@vojtek-av.com, volejte 723887977, vše domluvíme :-).

Cena poštovného je dle zkušeností 200-300 Kč.

Antonín Vojtek křest kalendáře pro rok 2021

.

Prosíme o trpělivost, ale již se vše dozvíte a máme radost, že jsme i v této nelehké době dokončili přípravu kalendáře Antonína Vojtka pro rok 2021.

Z LÁSKY K JIŽNÍ MORAVĚ

tak se jmenuje soubor 3 kalendářů pro rok 2021.

Sami jsme stáli uprostřed lužního lesa, zvládli jsme to mezi kapkami deště a distanční výukou na VŠ naší Julie, ale rozumíte nám, nechtěli jsme to z úcty k tradici vzdát. Nemohli jsme se setkat, obejmout, usmát se na sebe a radovat se, že se vidíme.

Dlouho jsme na vším váhali. Moc nám scházíte. Kalendář je bez slavnostního setkání, ale je pokřtěný. Může vám dělat radost celý rok. Nikam nemusíte pospíchat. Žádný měsíc vám neuteče. Chtěli jsme ho udělat jedinečný, tak jsme volili velký a jednostránkový formát.

Máte možnost si koupit Ledňáčka formát A1 (59,4x84,1 cm) cena 200 Kč nebo Pálavu a motiv Lužní les ve formátu A2 kus za 150 Kč.

Vše vytisknuto na papír 250 gr tiskárna Helbich Brno, s přípravou nám pomohl Jaroslav Minařík. Díky.

Bylo to v tomto čase těžké realizovat, ale z výsledku máme radost.

Tak si ji prožijte s námi! I když ze záznamu. Chápejte, že to jinak nešlo. Ale v lese je teď tma jako v pytli. Jsme sehraný tým, v sobotu kalendář přivezli, v neděli pršelo a v pondělí se křtilo a podívat se můžete zde. 😊 Za dodržení všech opatření jsme to zvládli a nálada byla fajn. Uvidíte v bonusovém videu v prosinci. Kmotrem kalendáře se tak stal sám Antonín Vojtek.

Antonín Vojtek s Jitkou a Julií

 

Antonín a Julie Vojtkovi kalendář 2021

 

p.s. bude se špatně posílat, pro zájemce případně uděláme výdejní okénko- pokud to půjde 😊...ale i tu poštu vymyslíme. Objednávky na vojtkova@vojtek-av.com nebo tel. 723887977.

 

PŘIPÍJÍM NA ZDRAVÍ S KALENDÁŘEM PRO ROK 2021!

I KDYŽ NEJSEM PROROK ANI VĚDMA,

I KDYŽ SE MI Z ČÍSEL TĚCH HLAVA TOČÍ...

JEDNO VÍM...

V KRAJINĚ LÍBEZNÉ, JIHOMORAVSKÉ,

ZDE POD PÁLAVOU HLEDÁM JEJÍ OČI!

A. Vojtek 2.11. 2020

listopad282020
Za Starú Břeclavú a novinka do e-shopu

Antonín Vojtek - sklenice Krajina mého srdce

Milí přátelé, do prodeje chystáme novou sklenici na víno, do e-shopu ji vložíme co nejdříve. Zdravíme vás, vpomínáme na vše hezké co jsme spolu prožili. Jedním z kmotrů našeho kalendáře byl zpěvák Jožka Černý. Antonín Vojtek dokončil nový obraz Za Starú Břeclavú, na video se můžete podívat zde i s krásnou písní.

listopad152020
Malířův rok začíná na podzim

Antonín Vojtek

 

Co znamená rok pro malíře,

začíná na podzim

a věřte, je to k nevíře,

ale i malíř začíná v tento čas,

s obavami míchá barvy,

kterých ubývá jako dne,

barva mu na paletě stydne tak jako ty jeho staré nohy.

Z ateliéru hledí do zahrady do šedivé oblohy,

vyhlíží první sněhové vločky, ledový vítr, nepohodu

a přeje si, aby dožil zlomu,

toho bodu,

kdy uslyší znovu křehké ptačí pípnutí,

které malíře donutí znovu uvěřit v zázrak vzkříšení.

Kruté jsou pro malíře týdny zmaru, mrazu,

když vidí kolem sebe samou zkázu.

A není dne, aby zrakem svým nerovnal tuby zelené.

Věří, že dožije se dne,

kdy na stoncích magnolie, meruňky, šeříku ne ze zvyku, ale z toužení,

barvami svými zažene v sobě i na plátně čekání, soužení.

Pak začne malíř slavit,

okřeje, zelené, růžové, blankytné barvy míchá,

život začíná ho bavit.

V polích zelená se osení,

on v zahradě věnuje se sázení

a tak má malíř dvojí práci sotva to zvládnout všechno stačí,

na plátnech rozkvetou květy, zazelenají se lužní lesy

a malíř do obrazu vejde, na věk zapomíná jako kdysi.

A čas letí, už zase do školy chystají se děti a malíř,

bože, jaká zrada, než se nadá je to Žofie,

co dne upije a další, další svatí, co chtějí ukrást rok,

byť jenom zdánlivě o slepičí krok.

Ještě malíř namaluje poslední pláno

a už je tu špačků hejno a čas se zrychluje,

sluníčko bledne, ubývá sil, ubývá dne,

vládu přebírá šero, noc,

nezbývá než dožít se do Vánoc.

Přemítat, ostatně jak jinak, co přinese nový rok

a připravit se, bude to zdatný sok.

Boj, tuší to i malíř, bude to boj lítý,

tělo hlásá, pozor si dej, už nejsi jako v mládí hbitý,

abys myslel jen na hody.

Budeš rád, když zvítězíš na body.

 

A. Vojtek listopad 2020

 

Antonín Vojtek

 

Ukázka je z nové tvorby a věřím, že v roce 2021 zase bude možnost vystavovat a setkávat se s vámi. Letos se zrušila velká výstava ve Vile Löw-Beer v Brně...a na ni jsem měl připravenou novou kolekci obrazů...Tak si držme palce. A.V.

 

  <<   <   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   >   >>  

Co nás čeká

MMG Břeclav - výstava 2024 A.V. oslava 90 narozenin
Zahájení výstavy v Havlíčkově vile
Zlín film festival a Salon filmových klapek 2024
Víkend otevřených zahrad 2024
Výstava MGP Prostějov
NAROZENINOVÝ rok Antonína Vojtka

Novinky stručně

GRAND PRIX MOBITEX 2024 STUDENT
Květiny roku - výstava Veroniky Áčové
LEDNÁČEK k narozeninám
Životní jubileum Antonína Vojtka - 90
OBLÁČEK ZAPOMNĚNÍ narozeninový pozdrav A.V.

Všechna práva vyhrazena

Použití pouze s písemným souhlasem autora

Galerii 99 nyní najdete také na facebooku

Videa z akcí

 

Užití cookies

Užití cookies

Navštívíte-li webové stránky vojtek-av.com a kteroukoli jejich subdoménu, jsou na nich v některých případech použity tzv. cookies.

Jedná se o tyto případy:

- Hlasujete v anketě: do cookies je poznamenáno, že jste hlasovali, abyste nemohli v téže anketě hlasovat znovu.

- Nakupujete v e-shopu: do cookies se zaznamenávají údaje z košíku i Vaše osobní údaje, které jsou po potvrzení nákupu opět smazány.

- Čtete články: do cookies se poznamená údaj o kliknutí na článek pro účely statistiky čtenosti článku.

Použití cookies můžete kdykoliv zakázat v nastavení svého internetového prohlížeče. Stránky pak budou fungovat stejně s výjimkou výše uvedených funkcí.
Pro nakupování povolte cookies a javascript

JOUDAweb - autorka © Taťána Kubátová, e-mail:obchod@tkweb.cz, web: www.jouda.tkweb.cz            Aktualizováno: 8. 4. 2024