Antonín Vojtek - malíř jižní Moravy

Všechny akce

strana 5 / 6
  <<   <   1   2   3   4   5   6   >   >>  

27. září2014
DNY OTEVŘENÝCH ATELIÉRŮ

Vážení přátelé výtvarného umění, těšíme se na vaši návštěvu.Využijte možnost navštívit Galerii 99 mimo běžnou otevírací dobu. Bude otevřeno jen pro vás od 14-17 hodin. Shlédnete nejen tvorbu malíře Antonína Vojtka, ale také kolekci fotografií od Renaty Hasilové a Jana Vebera, šperky Zdeny Skopalové.

NESEĎTE DOMA, PŘIJĎTE K NÁM...

12. září2014
Voda čaruje - fotografie a šperky

Připravujeme výstavu fotografií a autorských šperků Voda čaruje. V Galerii 99 se poprvé představí renomovaní fotografové Renata Hasilová a Jan Veber. Výstavu osvěží šperky Zdeny Skopalové. Nenechte si výstavu ujít a poznačte do kalendáře vernisáž 12. září 2014 v 17 hodin.

„Voda čaruje“ je název nové výstavy v Galerii 99. Příznačnější by ovšem bylo říci – tři umělci čarují. Dvě ženy a jeden muž. Jan Veber je fotograf ze západních Čech.Jde o známého tvůrce, který za svými motivy jezdí do různých zemí a kontinentů. Zdenka Skopalová je rovněž zápodočeška a je s fotografy svou tvorbou spřízněna. Často používá na svých špercích motivy ptáků. Dovedně tvoří z cínu a drahých kamenů. Renata Hasilová je známá na Břeclavsku jako reportážní fotograf, často spolupracuje i s naší galerií. Lednické a valtické rybníky ji velmi přitahují. Za motivy ptáků jezdí do řady zemí. Je bystrá pozorovatelka. Oba fotografové často publikují v časopisech. Pro všechny vystavující je společná tvůrčí aktivita a široký záběr zájmů.

V kulturním programu se těšíme na vystoupení Karla Frantela ( saxofon ) a Aleše Řezáče ( harmonika ).

13. června2014
TVÁŘ 2014 - kolektivní výstava obrazů a fotografií

Jako se na vodě zrcadlí tvář, tak srdce člověka na člověku.

Biblická přísloví (Přísloví 27,19)

 

Pro letní období, období cest a setkávání...

jsme pro návštěvníky Galerie 99 připravili zajímavou kolekci děl.

Zveme Vás na kolektivní výstavu TVÁŘ 2014.

Prodejní výstava obrazů a fotografií bude zahájena v pátek 13. června v 17 hodin a potrvá do 31. srpna 2014. Přijďte se podívat, těšíme se na vás!

G 99 a vystavující autoři

Galerie 99 připravila poprvé za dobu své čtrnáctileté činnosti výstavu portrétů nazvanou TVÁŘ 2014. V tomto výtvarném salonu bude vystavovat deset umělců : J. Blažek, R. Důbravný, R. Hasilová, S. Chludilová, V. Komarov, E. Machová, M.M. Mráz, Z. Skála, J. Veber a A. Vojtek. Vystavující autoři se budou prezentovat dvěmi až třemi díly. Výstava je rozmanitá, neboť každý tvůrce má svou výtvarnou techniku a svůj výtvarný názor. Srdečně vás zveme na atraktivní výstavu a na zajímavý prožitek u zhruba 25 vystavených artefaktů. Host galerie - budou vystavena grafická díla J. Anderleho a sochy – tváře brněnského V. Odstrčila. Hudební program v kouzelném podání pěvkyně Věry Bakalové ( Brno ) a klavíristy Františka Kratochvíla. ( Brno )

 

30. května2014
Boleradice - derniéra - ZMĚNA

Vážení přátelé, pro všechny je tady derniéra výstavy a neformální setkání v Boleradicích s malířem A. Vojtkem. Setkáme se v divadle 30. května v 18 hodin.

z vernisáže

 

P.S. s ohledem na věk, jsem rogallo vyměnil za nový druh létání, stal jsem se "skejťákem"...možná přijedu i s ním :-).A.V.

--------------------------------------------------------------------------------

 

VELMI SE OMLOUVÁME VŠEM, KTEŘÍ CHTĚLI NAVŠTÍVIT PÁTEČNÍ SETKÁNÍ. VYHOVĚLI JSME ZMĚNÁM V DIVADLE A DERNIÉRA SE V UVEDÉ DATUM NEKONÁ. DĚKUJEME ZA POCHOPENÍ ! Jitka a Antonín Vojtkovi 29.5.2014

25. května2014
Tišnov- Předklášteří

Narozeninové setkání na podnět příznivců z Vysočiny.Využijeme krásného jarního počasí, nádherného místa Vysočiny a sejdeme se v Předklášteří, kde najdete také světoznámý klášter Porta coeli. A.V.

 

MALÍŘ JIŽNÍ MORAVY ANTONÍN VOJTEK V PŘEDKLÁŠTEŘÍ:

 

Společnost Art Periscope ve spolupráci s OÚ Předklášteří připravuje jednodenní výstavu obrazů malíře Antonína Vojtka z Břeclavy. Mistr přijal pozvání Zdeňka Jílka, aby zde oslavil svoje 80. narozeniny. Mezi gratulanty budou: pražský moderátor, spisovatel, knihkupec a knihomol Vráťa Ebr, věštkyně a kartářka, čarodějka Dagmar Kludská, brněnská pěvkyně Věra Bakalová, klavírní virtuos František Kratochvíl a další hosté. Akce bude zahájena v neděli 25. května 2014 ve 14,00 hodin v sále OÚ Předklášteří a potrvá do 18,00 hodin. Návštěvníci si zde budou moci prohlédnout a zakoupit nejenom nádherné obrazy a další díla od malíře Antonína Vojtka, ale také knihy od Vráti Ebra nebo Dagmar Kludské. Něco na chuť a na připití bude rovněž zajištěno.

Nenechte si ujít tuto mimořádnou příležitost, s mimořádnými obrazy a mimořádnými hosty.

ing. Zdeněk Jílek

14. května2014
Galerie 99 ve Zlíně + Galerijní a muzejní noc

Pro příznivce umění ze Zlína a okolí je připravena kolekce výtvarných děl A. Vojtka a autorů Galerie 99 z Břeclavi. Přijďte se podívat do galerie Art Zlín, která se zapojila do Galerijní a muzejní noci ve Zlíně.

1. května2014
Divadlo Boleradice také slaví...výstava obrazů

Ve čtvrtek v 18.30 hodin 1. května 2014 se můžeme setkat v krásném divadle v obci Boleradice. Zahájíme zde výstavu mých obrazů a budeme si přát, aby se divadelnímu spolku v Boleradicích dobře dařilo i v dalších letech. A. Vojtek

12. dubna2014
Návrat do Strachotína

Návrat do Strachotína - ve Strachotíně jsem žil, učil a také se tam s chutí vracím. Přijďte se podívat nejen na mou tvorbu současnou, ale také na kresby z minulého století. Setkáme se 12. dubna v 15 hodin v sále obecního úřadu...a nebude chybět ani Medicimbal.

A.Vojtek

11. dubna2014
Luděk Pavézka - ART Zlín v G 99

Připravujeme setkání s uměním ze Zlína - Luděk Pavézka a jeho hosté.

10. dubna2014
Výstava A.V. ZLÍN - ještě oslavuji...

Vážení přátelé a příznivci umění, přijal jsem pozvání do Zlína a těším se na setkání s Vámi !!! Antonín Vojtek

31. března2014
Retrospektiva od 10. 1. do 31. 3. 2014 - prodlouženo

autoportrét

Srdečněme vás zveme na návštěvu Galerie 99 Břeclav, kde můžete shlédnout výstavu k 80. narozeninám malíře Antonína Vojtka.

...ateliér v Hustopečích

Výstavou vás osobně malíř A.V. provede vždy v úterý od 14 - 17 hodin.

Výstava prodloužena do 11. dubna 2014.

 

 

Vážený pane Antoníne,

 

dovolte, abych Vám popřála k Vašemu vzácnému jubileu - 80. narozenin - hodně radosti, lásky, pozitivní mysli,

 

Boží požehnání a hlavně pevné zdraví. Jste vzácný člověk, který dokáže nejen úžasně malovat, ale také velmi poutavě

 

a upřímně psát o všem, co se děje kolem nás. Vaše pocity jsou ryzí a nefalšované, jdou přímo od srdce.

 

Jsem velice ráda, že jsem Vás osobně mohla poznat a velmi se těším z Vašeho darovaného obrazu (zahleděných očí),

 

který visí na čestném místě v mém pokoji. Kdykoliv se na něj podívám, vzpomenu si na Vás i na Vaši milou paní manželku

 

a úžasnou dcerku. Vzpomenu si také na Vaše laskavé přijetí při návštěvě v Břeclavy. Vaše přítomnost a osobní magnetismus, lidi nadchne

 

a motivuje každého, s kým přijdete do styku. Jste zdrojem inspirace, Vaše působení má blahodárný vliv při prosazování a formulaci myšlenek,

 

nejen slovy, ale i na plátně a  vždy vzbudí zájem veřejnosti.

 

Vaše Dagmar Kludská

 

 

PF Přeji Vám, aby rok 2014 byl úspěšným rokem v osobním i pracovním životě, aby se Vám nadále dařilo ve všem co podniknete, aby Vás neopustila inspirace, vytříbený vkus a dobrá nálada.

 

10. ledna2014
a je to tady...80. narozeniny * vernisáž * 10 - 18 hodin

Výstava k 80. narozeninám A. Vojtka v Galerii 99 v Břeclavi a 8 hodinová vernisáž...v dnešní rychlé době se zastavíme, plánujeme to. A.V.

Vážení přátelé, příprava výstavy mě přiměla, abych prošel archiv a depozitář. Rád bych vystavil díla, která neznáte. Myslím, že to bude pro mnohé zajímavé. Při tom hledání mám čas vzpomínat na přátele, situace...těším se na vás.

Budu v Galerii 99 v Břeclavi od 10 do 18 hodin nebo i déle. Vím, že mnozí cestujete ze zahraničí a z celé republiky. Můžete přijít kdykoliv. Děkuji, že mi věnujete svůj čas, to co si nikdo koupit nemůžeme... A.V.

24. prosince2013
DÁREK Z GALERIE

V galerii připravujeme novou kolekci výtvarných děl.

Tato výstava završí celoroční nabídku a již je k vidění.

Je všeobecně známo, že umělecké dílo, které darujete neztrácí hodnotu, ale právě naopak. Jeho hodnota roste. Může to být nejen vkusný umělecký, ale také hodnotný dárek. Přijďte se podívat a inspirovat. Nabídku budeme průběžně obměňovat.

13. prosince2013
Tradiční vánoční setkání

Vážení přátelé, nezapomeňte...Galerie 99 na Slovácké ulici v 17 hodin.

26. října2013
Křest kalendáře 2014 s J. Černým - V. Pavlovice

Vážení přátelé, připravujeme kalendář s obrazy A.V. pro rok 2014. Tradiční křest bude ve Velkých Pavlovicích a přivítáme moravského slavíka J.Černého a další vzácné hosty. Těšíme se na setkání s vámi.

...při společném setkání v Galerii A.V.

26. října2013
Křest ve Velkých Pavlovicích

Tradiční společenské setkání se křtem kalendáře s obrazy Antonína Vojtka.

Na setkání zvou Jitka a Antonín Vojtkovi. Děkujeme za spolupráci městu Velké Pavlovice, partnerům a všem, kteří se na připravované akci podílejí.

 

PROČ jsme Vás pozvali…

1. Máte rádi vše krásné.

Patříte mezi ty, kteří k životu potřebují umění.

2. Máte rádi náš kraj. Poznali jste jižní Moravu,

slyšeli jste o jejich krásách.

3. Máte rádi naši Galerii 99 v Břeclavi,

obrazy Antonína Vojtka a umění všeho druhu,

PROTO…

Organizujeme křty kalendářů

a pro vás pořádáme

kvalitní program – vstup zdarma.

Zasloužíte si to ! Těšíme se,

že se na křtu znovu po roce setkáme s Vámi

a Vašimi přáteli !

28. září2013
Dny otevřených ateliérů

Vážení příznivci umění, těšíme se na vaši návštěvu, která je v možná v příhodném čase zejména pro návštěvníky, kteří to k nám do galerie mají trochu daleko.Galerie 99 bude pro vás otevřena od 10 do 17 hodin. Využijte tuto možnost, budeme se vám věnovat.

Jitka a Antonín Vojtkovi

18. září2013
Žena a šperk

Žena a šperk 18.9. – 11.11. 2013.

Galerie 99 zve milovníky umění na vernisáž stříbrných šperků Nikoly Ciprysové.

Středa 18. září 2013 v 17 hodin.

Antonín Vojtek

Stříbrné šperky doplní komorní tvorba Antonína Vojtka. Nikola Ciprysová patří do mladé generace odvážných a moderních tvůrců. Její stříbrný šperk, doplněný často ušlechtilými kameny, je určen všem, kteří mají rádi neotřelou krásu, která je zakotvena v originální abstrakci. Galerie 99 zvolila tvorbu debutující autorky, která určitě zaujme svou moderností. Antonín Vojtek doplní její výstavu kolekcí nových kreseb s náměty ženské tváře a ženského těla. A také menším souborem šperků z ušlechtilého šperkovního dřeva z juniperů lednického parku.

Nikola Ciprysová

10. července2013
Abstrakce

Zahájení ve středu 10. července 2013 v 17 hodin. Svá nefigurativní díla vystaví Banasiková Blanka – Břeclav, Mráz Miroslav - Břeclav, Skála Zdeněk – Břeclav, Uhrín Miloš - Rakvice, Vojtek Antonín – Břeclav a další.

Galerie 99 v průběhu 13 let své činnosti opět připravuje další kolektivní výstavu na téma abstraktní tvorba. Můžete shlédnout tvorbu autorů, kteří malují (tvoří) svá díla, která působí na city, na duši. Díla, která oslovují ty, kteří se chtějí hluboce zamyslet a vystavená díla „prožít“.

Abstrakce je v umění přítomna delší dobu (např. v islámské kultuře, kde je zapovězeno zobrazovat živé bytosti). Na začátku 20. století, s rapidním vývojem nových výtvarných stylů, vzniklo několik z nich, u kterých je abstrakce jejich definujícím aspektem. Druhá polovina 20. století je pak v kontextu abstraktního umění typická pro přidávání i ostatních než výtvarných uměleckých forem k abstrakci.

Výtvarníků je kolem nás mnoho, abstraktní tvorbou se zabývá menší část z nich.

Na výzvu, kterou galerie uveřejnila, se měli možnosti přihlásit.

Řada diváků se domnívá, že abstrakce pro ně není, že jí nerozumí. Domníváme se, že je pro každého, kdo má rád tajemno a je citlivý, divák je umělcem vtahován do jeho tvorby. Takových lidí je většina. Těšíme se na vaši návštěvu.

Prodejní výstava potrvá do 10. září 2013.

30. června2013
Lednice - výstava Antonína Vojtka

****SPA HOTEL MIROSLAVA uspořádá pro letní měsíce výstavu obrazů Antonína Vojtka. Slavnostní zahájení výstavy proběhne u příležitosti oslav zahájení činnosti hotelu a jeho ročního působení v Lednici v neděli 30.6.2013. Jste srdečně zváni. Výstava potrvá do konce září.

11. června2013
ASTRAKCE

Připravujeme pro vás v letním období novou výstavu obrazů.

3. června2013
ABSTRAKCE

Kolektivní výstava obrazů, tentokrát ABSTRAKCE.

Abstraktní umění.

Abstraktním umění se nazývá umění nefigurativní. Toto umění nechce zobrazit konkrétní skutečnost, ale chce působit na city člověka, chce vyvolat umělecký zážitek. Snad by se dalo říct, že abstraktní umění chápou více ti, kteří se o výtvarné umění více zajímají. Nicméně, city má každý člověk a krásné zážitky rád každý prožívá. Tato výstava bude tedy pro všechny.

Výzva: Galerie 99 dá možnost vystavit svá abstraktní díla výtvarníkům, kteří se přihlásí do 15. června 2013.

9. května2013
M. Hladná a J. Doležal...životní energie dvou umělců z Brna

Kytice pro jubilanta - M. Hladná

Těšíme se na setkání s Vámi při vernisáži výstavy obrazů 9. května 2013 v 17 hodin dvou umělců z Brna - M. Hladné a J. Doležala.

J. Doležal

 

MARIE HLADNÁ - M. Hladná ( 1937 ), je podobně jako její bratr Alois Mikulka, všeobjímající člověk. Je to citlivá umělkyně. Takové bývají spisovatelky, malířky a grafičky.

Výtvarný obor vystudovala u prof. Fr. Mervarta, akad. malíře Karla Jílka, u Emanuela Hrbka. Výtvarné činnosti se věnovala celý život. Svou citlivou duši vkládala do svých obrazů. Maluje pocity, maluje příběhy. Její obrazy to je její život. Stejně jako je život rozmanitý, je i její tvorba rozmanitá. Jednak barevností a také výtvarným ztvárněním. Její dílo osciluje od reálna, přes naivismus, až po surrealismus. Obraz je tehdy kvalitní, když donutí diváka se u něj zastavit. Obrazy Marie Hladné mají tu moc, tu sílu. Její obrazy působí na duši člověka, vydávají svědectví o jejích prožitcích.

 

JIŘÍ DOLEŽAL – J. Doležal ( 1933 ) vystudoval střední Umělecko – průmyslovou školu v Brně u prof. Ranného a Chatrného. Později Umělecko- průmyslovou školu v Praze u prof. Fišárka. Věnuje se figurální a krajinné tvorbě. Své schopnosti předává dál svým žákům a pracuje jako lektor výtvarných kurzů. S Marií Hladnou jsou spřízněné duše. Mají podobný výtvarný názor. I on maluje své niterné prožitky, hledá tajemno v portrétech. Zajímají ho lidské charaktery, které prozrazuje lidská tvář. Jako učitel výtvarné výchovy ovládá v celé šíři výtvarné techniky a tato skutečnost se promítá do jeho volné tvorby.

Galerie touto výstavou potvrzuje svou filozofii, která trvá 13 let. Vystavujeme tvůrce s velkou erudicí , s velkým citovým nábojem, charakterní umělce.

28. dubna2013
Městské muzeum a galerie Hustopeče

Vážení přátelé a příznivci výtvarného umění. Rád se vracím do Hustopečí, v neděli 28. dubna 2013 zde bude zahájena moje výstava z nové tvorby. Pozvání k vystavování dostala také dcera Julie. Přijďte se podívat, připravíme překvapení. A.V.

Hustopečská fontána

S radostí oznamujeme, že vernisáž výstavy bude spojena s návštěvou Gabriely Vránové, která pokřtí nově vydanou knihu Julie Vojtkové CO SI VYPRÁVĚJÍ...

Pozvání k vystoupení přijali manželé Lenka a Miroslav Zichovi se synem Ondřejem. Lenka Zichová ( členka Filharmonie Brno ) a Miroslav Zicha ( pedagog JAMU Brno ) přednesou část z Dua pro housle a violoncello Bohuslava Martinů, dále se synem Ondřejem výběr z duet pro dvě violoncella od Friedricha Kummera

Více na pozvánce. Těšíme se na setkání s vámi !

13. března2013
K.Beneš a J. Blažek

Výstava grafických děl dvou akademických malířů K. Beneše a J. Blažka, kteří žijí v Praze, ale jejich kořeny naleznete na jižní Moravě.

J. Blažek

Prodejní výstava potrvá do 3. května 2013.

K. Beneš

10. ledna2013
...když nebude konec světa...

Milí přátelé a příznivci výtvarného umění, pokud nebude konec světa, oslavím v tento den 79. narozeniny...potom už mě čeká osmička. Ve čtvrtek 10.1. 2013 se těším na setkání s Vámi v Galerii 99 od 14 hodiny...až do konce. A.V.

8. ledna2013
Grafika Jiří Anderle

Jiří Anderle

Jiří Anderle, pražský akademický malíř, bude od 8. ledna 2013 v G 99 představen svou grafickou tvorbou. Od roku 2006 je Jiří Anderle nositelem Medaile Za zásluhy o stát v oblasti kultury a umění. Jiří Anderle je významný český malíř a grafik, jehož rozsáhlé dílo si získalo věhlas a prestižní ocenění doma i v zahraničí. Jeho tvorba je zastoupena ve sbírkách nejpřednějších světových muzeí a galerií. Od roku 1964 buduje unikátní rozsáhlou sbírku primárního umění Afriky, kterou daroval veřejnosti.

Anderle je zejména grafik, ale také malíř, cestovatel a sběratel afrického umění. V Praze v Pelleově vile má stálou výstavu svých děl, sbírku plastik a soch z Afriky. Galerii 99 v Břeclavi se podařilo pro návštěvníky připravit ojedinělou a rozsáhlou kolekci grafik. Výstava grafiky potrvá do 8. března 2013.

Jiří Anderle

2. ledna2013
Rok 2012 se krátí... PF

Vážení návštěvníci, milí přátelé, rádi bychom Vám všem popřáli do nového roku 2013 vše dobré, hlavně pevné zdraví a kousek štěstí. Partnerům děkujeme za podporu při naší práci a se všemi se těšíme na další setkání.

S úctou Jitka a Antonín Vojtkovi

31. prosince2012
Vánoční čas v Galerii 99

Pro toto období nabízí galerie velký výběr výtvarných děl a také tradiční vánoční setkání.

vánoční setkání 2012

Přijďte se podívat a vybrat...

vánoční setkání 2012

17. listopadu2012
Křtíme kalendář s obrazy A.V. 2013 - letos s Jakubem Vágnerem

Pro rok 2013 připravujeme kalendář s obrazy A.V. a nová setkání se zajímavými osobnostmi. Pro rok 2013 jsme oslovili významného milovníka ryb,vášnivého cestovatele a rybáře Jakuba Vágnera. Kalendář je vydáván v počtu několika set kusů. Jde o reprezentativní a sbírkový dokument, vytištěn barevně na křídovém papíře, gramáž 250 gr., velikost 48 x 33 cm. Tématika : krajina jižní Moravy, obrazy rybníků a řeky, včetně fotografií s rybářem Jakubem Vágnerem.

Křest kalendáře a setkání bude 17. listopadu v 10.30 hodin v břeclavské synagoze. Jste srdečně zváni !

Objednávky kalendářů na telefon nebo mail: vojtkova@vojtek-av.com ,

cena 200 Kč

Jakub Vágner

Jakub Vágner cestuje za rybami a dobrodružstvím téměř do všech koutů světa. Jeho expedice většinou směřují do odlehlých, mnohdy i málo probádaných oblastí naší planety.Je držitelem mnoha zajímavých neoficiálních i oficiálních rybářských rekordů, které sdružuje Mezinárodní asociace sportovního rybolovu IGFA.

Děkujeme za podporu partnerům a skvělé spolupráci s RH Graphics.

11. října2012
Obrazy a sochy - Václavovič a Surman - Hodonín

Připravujeme výstavu malíře Václavoviče a sochaře Surmana, která bude zahájena 11.října v 17 hodin a potrvá 20. listopadu.

22. září2012
Dny otevřených ateliérů

Galerie 99 se zapojí do projektu Dny otevřených ateliérů a bude ve dnech 22.9. -23.9. 2012 otevřena pro širokou veřejnost od 10 - 17 hodin. Připravíme pro vás zajímavou kolekci výtvarných děl. Budeme se těšit na váš zájem.

11. září2012
Člověk a krajina - výstava obrazů

Antonín Vojtek při instalaci

Galerie 99 na Slovácké ulici v Břeclavi připravila výstavu obrazů Člověk a krajina, na kterých se většinou snoubí krajina s člověkem nebo jeho činností. Zatímco Antonín Vojtek to spojení vyjadřuje s tělem ženy, pražský Karel Beneš řadí do krajiny šohaje, folklorní tedy národopisné prvky a Antonín Stoják figurální motivy, František Hodonský svým osobitým pojetím zobrazuje krajinu lednického parku. Dalších 8 umělců kolekci doplňuje ojedinělým způsobem a přístupem, který osciluje od litografie zasloužilého umělce Aloise Moravce až po moderní filmovou klapku Marie Plotěné. Myslíme si, že výstava je svěžím obohacením výtvarného podzimu v G 99.

Lednický park - Fr. Hodonský

22. června2012
První letní vernisáž v Břeclavi

Ve čtvrtek 21. června byla slavnostně zahájena výstava Břeclav v obrazech.Vernisáži byli přítomni autoři a také příbuzní již nežijících autorů.

přivítání K. Božka ml.

Město Břeclav v minulosti, ale i v současnosti mělo své malíře. Někteří se zde jen zastavili, druzí trvale zakotvili. Lákala je především krásná příroda okolí města.

Vystavují autoři z Břeclavi a okolí, z celé Moravy a ze zahraničí : K. Božek, M. Dyl, R. Hasilová, Fr. Hodonský, Zd. Chalupa, J. Chrena, J. Kolomazník, M. Kovařík, Zd. Skála a Ant. Vojtek. Galerie děkuje touto cestou za podporu městu Břeclav a dalším partnerům – břeclavské pobočce GE MONEY BANK a nové prodejně PAPIRON, která se specializuje na prodej pomůcek a materiálů pro výtvarníky.

Gajdošská muzika

Děkujeme panu J.Švachovi a Starobřeclavské gajdošské muzice pod vedení Jošky Huňaře. V kulturním programu také vystoupila známá operní pěvkyně Věra Bakalová s Fr. Kratochvílou. Těšíme se na setkání v galerii také s Vámi, čeká Vás nevšední kolekce děl obrazů, které byly namalovány v průběhu 100 let !

Věra Bakalová s malířem A. Vojtkem

 

21. června2012
Břeclav v obrazech

Nová výstava obrazů bude zahájena 21.června 2012 v Galerii 99 na Slovácké ulici v 17 hodin.Jste srdečně zváni!

Ve spolupráci se studiem RH Graphics připravujeme k výstavě katalog, kde představíme celou 10 vystavujících autorů.Výstava je věnována 140. výročí jmenování Břeclavi městem. Děkujeme partnerům za podporu.

Máme pro vás také pozvání na výstavu PASTEL, pro všechny, které výstava zaujala, malé ohlédnutí pomocí krátkého videa. Výstava Pastel je prodloužena.

19. května2012
VÝZVA pro výtvarníky

Galerie 99 v Břeclavi vyzývá výtvarníky, aby se přihlásili k tématické výstavě „Město Břeclav“, která bude v galerii uspořádána v měsíci červnu a červenci.

UZAVŘENO.

10. dubna2012
PASTEL

Připravujeme novou autorskou výstavu Martiny Vaicenbacherové ( Břeclav ) a Jiřího Keperta ( Břeclav ), kterou zahájíme

úterý 10. dubna 2012 v 17 hodin.

Můžeme se těšit na barevné kreace malířů, které spojuje láska k tvorbě a radost z barevných tónů.

18. ledna2012
Pouzdřanská step - zamyšlení

Zamyšlení pro novinářský rozhovor...

Pouzdřanská step je kus mého rodného kraje. Je součástí mne samotného, jako je ruka součástí mého těla. Už v padesátých letech minulého století, při cestě vlakem do Brna, mě vábil onen oblý kopec s tajemnými bílými skvrnami – to na jaře, v létě pak stříbrným vláním travin.

Musel jsem zkoumat to tajuplné místo. Já, mladý botanik, jsem s úžasem zkoumal obrovité bílé koule katranů, stříbrné klasy kavylů, omamné až k závrati květy třemdavy bílé, ale také jarní hlaváčky, koniklece, nízké modré kosatce.

Sám sebe označuji jako „člověka pálavského“, neboť Pálava – hora- žena je mi souzena. Je mi věrná, stejně jako já jsem věrný jí. Znám ji důvěrně – každý kámen, každou roklinku, každý skalní převis. Tak jako milenec zná svou věrnou ženu, svou osudovou bytost.

Pozdřanskou step ztvárňuji od svých studentských let. Skicoval jsem ji, maloval, ale také obhlížel z výšky při letech ze svého rogala. Později, až když jsem vstřebal step do svého srdce, začal jsem ji malovat olejem v ateliéru svým osobitým způsobem, syntézou, komponováním, což kdysi nazval spisovatel Jan Kostrhun „ magickým realismem“. K Pouzdřanské stepi jsem se uchyloval v době, kdy jsem byl velice zamilovaný, a nechodil jsem tam sám. Svou lásku jsem pokládal do trávy a svazoval dlouhými stébly stříbřitých travin, to abych s ní a se stepí splynul v jedno.

 

A proč jsem označován za malíře jižní Moravy?

Kořeny má toto pojmenování v události, která se stala v roce 1972. Český fond výtvarného umění uspořádal v Brně v Galerii pod krokodýlem výstavu Mizející krajina a také velkou tiskovou konferenci. V sále byli přítomní novináři, publicisté, kulturní činitelé, ale zejména my – výtvarníci. A byly to nějaké osobnosti! Trojan, Ochrymčuk, Janča, Stehlík, Moravec…Co jméno- to proslulost! A já hořel horečnatým opojením. Vždyť zde mám na výstavě i já na dvacet děl! V rozrušení jsem povstal a řekl: „Slibuji, že budu malířem jižní Moravy.“ Znuděný novinář zvedl zrak od zápisníku a zpražil mě otráveným hlasem: „A co vám, člověče, brání?“

A tak se stalo, tak už mi to bylo přisouzeno, se tak nazývat. I když má tvorba je rozmanitější, než je všeobecně známo, jsem na toto označení hrdý. Dodnes jsem svá díla z kraje pod Pálavou, z kraje řek Svratky, Dyje, Moravy a z Pálavy a z Pouzdřanské stepi vystavoval na 185 velkých samostatných výstavách v České republice, ale i na mnoha výstavách po celém světě. Velebím svými obrazy tento bohulibý a čarovný kraj a navždy mu zůstanu věrný.

 

Antonín Vojtek

13.1.2012 Břeclav

31. prosince2011
Vánoční pozdrav s PF 2012

Vážení přátelé, příznivci Galerie 99, návštěvníci webových stránek, milovníci umění a obdivovatelé obrazů A. Vojtka...

dovolte, abychom Vám poděkovali za přízeň a popřáli v čase předvánočním vše dobré v novém roce 2012. Velký dík patří také všem partnerům, kteří s námi spolupracovali v letošním roce nebo v letech minulých. Těšíme se na nová setkání, přejeme zdraví a kapku štěstí!

PF 2012

S úctou Jitka a Antonín Vojtkovi

31. prosince2011
Výstavy A.V. v roce 2011

V roce 2011 neplánuji výstavy v ČR, je možné, že se to změní...ale chci se věnovat především tvorbě.Vždy jsem se s vámi rád setkával...

V mém ateliéru stále vznikají nové obrazy a také uspořádávám svůj archiv.

Hustopeče

V podzimních měsících se uskuteční má výstava na Slovensku v Českém centru v Košicích. Krásný čas přeje všem A. Vojtek.

31. prosince2011
KALENDÁŘ 2012 Antonína Vojtka

Kalendář malíře Antonína Vojtka pro rok 2012 je na světě a máme z něho radost. Bude pro vás překvapením, letos úplně jinak :-). A. Vojtek si pro Vás připravil sběratelskou raritu, náklad je proto velmi omezený. Na podobě kalendáře se podílela naše stálá fotografka Renata Hasilová a její RH Graphics. Prodávat se bude pouze v Galerii 99, Galerii A.V. a můžete ho získat jako vždy poštou. Cena 150 Kč.

Jde o reprodukce dvou olejomaleb s kalendáriem. Kalendář má rozměr 85x60 cm, jde o velký formát , kdy je reprodukce téměř shodná s originálem. Majitel kalendáře v podstatě získá obraz A. Vojtka a zájemci si mohou vybrat ze dvou možností - 1.romantický motiv z parku v Lednici, 2. pohled na Pálavu s diviznou.

Ať nám všem přinese štěstí v roce 2012 !

16. prosince2011
Vánoční setkání

Keramika - Zuzana Gavlasová

Tradiční vánoční setkání s příznivci Galerie 99 od 17 hodin. Hostem bude brněnská keramička a cestovatelka Zuzana Gavlasová, která návštěvníkům představí také svou novou tvorbu.

26. října2011
SLOVENSKO - Košice

Výstava v Košicích ve Východoslovenské galerii, která se koná současně s výstavou v Michalovcích, trvá od 26. října 2011 do 25. listopadu 2011.Jste srdečně zváni na toulky po jižní Moravě očima malíře A. Vojtka. Výstava je součástí DNŮ ČESKÉ KULTURY 2011.

24. října2011
SLOVENSKO - Michalovce

Malíř Antonín Vojtek vystavuje v Zemplínském muzeu, Michalovce od 24. října do 25. listopadu 2011.Jste srdečně zváni na toulky po jižní Moravě očima malíře A. Vojtka. Výstava je součástí DNŮ ČESKÉ KULTURY 2011.

13. října2011
TOMIŠ ZEDNÍK - sochy a plastiky

Výstava plná hravosti, poetiky a lásky k životu - to je Tomiš Zedník a jeho dílo.

Plánované rodičovství

Tomiš Zedník - sochy a plastiky ze dřeva - sochař, který si zamiloval práci se dřevem. Komorní sochy a plastiky jsou hravé, srší jinotaji, vtipem a hravostí. V exponátech je utajena filosofie lidského života.

 

 

15. září2011
SEDM českých velikánů

Srdečně zveme příznivce výtvarného umění na výstavu obrazů nežijících velikánů českého výtvarného světa...J. Čapek, Fr. Janoušek, A. Kalvoda, P. Kotík, B. Kubišta, A. Mucha, Fr. Tichý.

K výstavě jsme pro vás připravili katolog, který můžete zakoupit v galerii( 30 Kč), případně můžeme zájemcům zaslat poštou.Výstava pod záštitou ministra kultury ČR J. Bessera a poslance Parlamentu ČR P. Suchánka bude otevřena 15. září 2011 v 18 hodin.V Galerii 99 budou připraveny doprovodné výstavy: grafika J. Anderleho a obrazy A. Vojtka.

Děkujeme za podporu všem partnerům : ALCA PLAST,s.r.o., Lesní závod Židlochovice, město Břeclav, SPECTRUM ENERGIE. Zvláštní poděkování paní poslankyni J. Schejbalové.

Těšíme se na vás.

2. srpna2011
Zátiší v tvorbě českých umělců

Zátiší ve výtvarné tvorbě poprvé v Galerii 99 - malba, grafika.Výstava potrvá od 2.8. - 31.8. 2011.

11. května2011
Výstava Dva přátelé, dva výtvarné světy

V Galerii 99 bude 11. května 2011 zahájena nová výstava obrazů.

27. dubna2011
Televizní akademie - Umění ČT 2

Julie Vojtková byla pozvána do Televizní akademie - Umění na ČT 2. Do studia ji doprovodí její táta a také malířka Lucie Seifertová, autorka oblíbeného leporela.

26. března2011
Rychlobruslařka Martina Sáblíková v Břeclavi

Připravujeme další významné společenské setkání s koncertem, kde rychlobruslařka Martina Sáblíková, Královna sportu 2010 a její trenér Petr Novák budou v břeclavské synagoze v sobotu 26. března 2011 v 10.30 hodin pasování na rytíře vína Eq.V.Královského řádu rytíře vína sv. Urbana. Jste srdečně zváni !

Děkujeme všem partnerům za podporu.

  <<   <   1   2   3   4   5   6   >   >>  

Co nás čeká

MMG Břeclav - výstava 2024 A.V. oslava 90 narozenin
Zahájení výstavy v Havlíčkově vile
Zlín film festival a Salon filmových klapek 2024
Víkend otevřených zahrad 2024
Výstava MGP Prostějov
NAROZENINOVÝ rok Antonína Vojtka

Novinky stručně

GRAND PRIX MOBITEX 2024 STUDENT
Květiny roku - výstava Veroniky Áčové
LEDNÁČEK k narozeninám
Životní jubileum Antonína Vojtka - 90
OBLÁČEK ZAPOMNĚNÍ narozeninový pozdrav A.V.

Všechna práva vyhrazena

Použití pouze s písemným souhlasem autora

Galerii 99 nyní najdete také na facebooku

Videa z akcí

 

Užití cookies

Užití cookies

Navštívíte-li webové stránky vojtek-av.com a kteroukoli jejich subdoménu, jsou na nich v některých případech použity tzv. cookies.

Jedná se o tyto případy:

- Hlasujete v anketě: do cookies je poznamenáno, že jste hlasovali, abyste nemohli v téže anketě hlasovat znovu.

- Nakupujete v e-shopu: do cookies se zaznamenávají údaje z košíku i Vaše osobní údaje, které jsou po potvrzení nákupu opět smazány.

- Čtete články: do cookies se poznamená údaj o kliknutí na článek pro účely statistiky čtenosti článku.

Použití cookies můžete kdykoliv zakázat v nastavení svého internetového prohlížeče. Stránky pak budou fungovat stejně s výjimkou výše uvedených funkcí.
Pro nakupování povolte cookies a javascript

JOUDAweb - autorka © Taťána Kubátová, e-mail:obchod@tkweb.cz, web: www.jouda.tkweb.cz            Aktualizováno: 8. 4. 2024