Antonín Vojtek - malíř jižní Moravy

Novinky

strana 5 / 200
  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   >   >>  

říjen202019
Tak krásný den to byl...Předklášteří u Tišnova

A. Vojtek 224. samostatná výstava, vernisáž v Předklášteří u Tišnova

 

TAK KRÁSNÝ OKAMŽIK TO BYL

Ukradli jsme si chviličku před vernisáží 224. samostatné výstavy A.V. v Předklášteří u Tišnova.

Když zasvítilo slunce a zafoukal vítr, zlato nám padalo ze stromů. Chvíle odpočinku, chvíle štěstí, radost z návratu na mystické místo.

 

A. Vojtek

20. říjen MEZINÁRODNÍ DEN STROMŮ

 

20. říjen MEZINÁRODNÍ DEN STROMŮ

 

V roce 2017 jsme přímo v areálu cisterciáckého kláštera Porta coeli (v překladu Brána nebes), který se nachází v Předklášteří u Tišnova měli krásnou výstavu.

Na pozvání ART PERISCOPe se letos uskutečnila již čtvrtá výstava Antonína Vojtka v tomto krásném kraji. Skvělá spolupráce. Děkujeme. Foto a reportáž z výstavy budou později.

 

Myslím, že každý z přítomných má na co vzpomínat. Fotografie jsou jen malou ukázkou skvělé akce, na kterou s láskou a radostí vzpomínáme. Výstavu navštívila TTV z Tišnova.

říjen192019
STARÁ BŘECLAV

Strará Břeclav olejomalba Antonín Vojtek

 

Můj kraj,

má zeleň touhy,

modř naděje,

hněď domova.

Usedám na březích řek

a tůní.

Můj kraj je krajem

vonných esencí,

je krajem vůní.

 

Po pás se brodím

stříbrem trav

podél zoraného pole,

k lužnímu lesu

se stočím.

V tom hnědém poli

uvidím hnědé,

smutnící

maminčiny oči.

 

A. Vojtek z knihy Krajina mého srdce 2009

říjen122019
Antonín Vojtek a oslava 100 let GYMNÁZIA v Hustopečích

Antonín Vojtek GYMNÁZIUM Hustopeče

Antonín Vojtek v Hustopečích v roce 1952 maturoval na zdejším gymnáziu, později zde žil a pracoval. Rád se vrací na místa, která důvěrně zná, kde má přátele. Proto se můžete nyní setkat s jeho obrazy v budově gymnázia, ve škole, která slaví letos krásnou stovku. Přijal pozvání a těšíme se na setkání!

Výstava bude zahájena 5. října a ukončena 12. října. Přístupná bude podle přiloženého plakátku.

 

video z derniéry Hustopečská televize

foto najdete na veřejném profilu Fc

říjen102019
SVĚTLUŠKA 2020 - 26. 9. a 10. 10. s O. Kepkou

AKTUÁLNÍ INFORMACE - kalendář je u nás již dlouho vyprodaný, náklad je téměř vyprodaný, na Moravě momentálně není a v tuto chvíli ho můžete koupit přes internet tady

nebo v Praze v Luxoru i na Václavském náměstí.

(prosinec 2019)

 

Vojtek pokřtil v Praze kalendář. Kmotrem se stal herec Kepka. Foto zde.

 

UŽ JE HOTOVÝ A JE KRÁSNÝ !!!

 

Vážení přátelé, příznivci výtvarného umění nebo krásné jižní Moravy,

na kalendáři 2020 se pracuje, včas se dozvíte podrobnosti. Bude mít svůj "křest", svá prodejní místa a také budeme mít v prodeji v naší Galerii 99 omezený počet kusů. Bude krásný, máme se na co těšit a udělat také radost nadaci Světluška.

 

Možná potkáte obrazy na místech, kde by jste je nečekali. Děkujeme za podporu a spolupráci všem zúčastněným. Výborně CityTools.

Antonín Vojtek pro Světlušku 2020

 

Kmotrem kalendáře Antonína Vojtka pro rok 2020, který vznikl pro nadaci Českého rozhlasu SVĚTLUŠKA, se stal Ondřej Kepka. Těšíme se na setkání v Praze 26. září a v Brně 10. října. Kalendář můžete zakoupit také v naší Galerii 99 v Břeclavi, zasíláme i poštou.

Velkoformátový kalendář obsahuje titul, 12 měsíců , list o Světlušce. Jedná se o limitovanou edici na kvalitním papíře. Množství je omezeno. Pro nás je to v pořadí 18. kalendář, který má zajímavou kmotru a nyní kmotra. přijďte se na námi potěšit. Přijďte si udělat radost, taková možnost se už opakovat nebude. Děkujeme , že jste nás podpořili v hlasování a můžete pomáhat s námi.

Světluška - pozvánka na křest a autogramiádu 2019

 

V napsalo se najdete trochu informací...Světluška například zde

září282019
Svatý Václave...

A. Vojtek - Mušov - Pavlov- Sv. Jan Nepomucký

z cyklu Hledání lásky k rodnému kraji...olejomalba A. Vojtek

 

SVATÝ VÁCLAVE, všichni svatí...ať máme šanci nadále být s touto krajinou. Je to jen na nás.

Sv. Jan Nepomucký je jedním z nejčastěji zpodobovaných světců, je kromě jiného také ochráncem před povodněmi, proto byla jeho socha nejčastěji umísťována v blízkosti vodních toků. Nejinak tomu bylo i v případě sochy sv. Jana Nepomuckého, nacházejícího se v současné době v Pavlově. Původně socha střežila most v obci Mušov. Vzhledem k tomu, že Mušov obtékaly hned dva vodní toky řeka Dyje a Svitava, byla přímluva tohoto světce více než namístě.

Socha sv. Jana Nepomuckého byla přenesena z Mušova ke hřbitovu v Pavlově.

září172019
BOHUMILA KOPCOVÁ výstava

Galerie 99 v Břeclavi v rámci své výstavní činnosti představí malířku Bohumilu Kopcovou.

Bohumila Kopcová se narodila v roce 1956. Žila v Podivíně, později v Lednici, kde se intenzivně věnovala své výtvarné činnosti. Již v roce 1988 se stala členkou Českého fondu výtvarných umělců, což svědčí také o kvalitě její práce. Své obrazy prezentovala na řadě autorských výstav.

Celý svůj život věnovala malbě obrazů. Inspiraci nacházela v přírodě, v květinách všech druhů a barev. Věděla jak krásné a inspirativní je nahé ženské tělo a také jej do svých obrazů ráda komponovala. Nechávala promlouvat své vnitřní emoce a ty pak prostřednictvím svých obrazů sdělovala pozornému divákovi. Bohumila Kopcová si vytvořila osobitý způsob výtvarného projevu.

Její životní tvorbu přerušila její předčasná smrt, kdy ve svých 55 letech opustila tento náš svět, ale její obrazy zůstaly. V galerii nyní máte jedinečnou možnost shlédnout část její tvorby. Přijít se potěšit a nechat na sebe působit ojedinělá díla, která podněcují naši fantazii.

Výstavu zahájíme 17. září 2019 v 17 hodin. Na vernisáži vystoupí a v galerii se poprvé představí skvělé muzikantky Mirka Šubíková a Milka Zlámalová . Úvodního slova se ujme paní kastelánka Ivana Holásková.

Prodejní výstava potrvá do 10. listopadu 2019.

 

FOTOGRAFIE NAJDETE NA VEŘEJNÉM PROFILU Fc. Bylo to skvělé, děkujeme všem za podporu a návštěvu.

 

 

Bohumila Kopcová

srpen212019
Úvod do CAPUTOLOGIE

ÚVOD DO CAPUTOLOGIE

JE PRO NÁS VELKOU RADOSTÍ SPOLUPRACOVAT S PROFESOREM JAROSLAVEM MALINOU.

...dnes listujeme novou knihou.

BLOGERKA ilustrace JULIE VOJTKOVÁ

 

Cyklus charakterizující v básnické a výtvarné nadsázce intelektuální, a/sociální a profesní rysy člověka. Publikace je pokračováním dlouhodobého autorova záměru – snahy o prolnutí vědy a umění na půdorysu celostní antropologie. Navazuje na další publikace a projekty.

Spolupráce s vynikajícími českými malíři, grafiky a sochaři trvá již od konce osmdesátých let minulého století, výtvarný doprovod Úvodu do caputologie tedy obsahuje nejen současná výtvarná díla, ale i artefakty s datem vzniku na konci minulého století a počátkem století jedenadvacátého.

 

GERONTOFIL ilustrace ANTONÍN VOJTEK

 

KŘEST KNIHY A VÍKENDOVÁ VÝSTAVA SPOLUPRACUJÍCÍCH VÝTVARNÍKŮ PROBĚHNE 7. ZÁŘÍ V GALERII Z RUKY. Budeme tam obrazy zastoupeni.

Přátelé:

Tuto sobotu 7. září od 15,00 hodin uskuteční se v podnebesí Křížovic – ve skvostné „Galerii z ruky“ noblesní Stanislavy Macháčkové uvedení dvou mých posledních (třeba nikoli posledních) knih,

které kongeniálně vyzdobilo několik desítek znamenitých malířů a sochařů, jejichž díla budou u té příležitosti v galerii vystavena. Odkaz na pozvánku se nachází v hlavičce dopisu.

Úvod do caputologie: Hlava I – mírné ∞. Cyklus charakterizující v básnické a výtvarné nadsázce intelektuální, a/sociální a profesní rysy člověka, Brno: Akademické nakladatelství CERM, 2019

 

https://www.sci.muni.cz/anthrop/blog/2018/11/21/uvod-do-caputologie/

 

Hvězdopravné nebe zvěrokruhu nad námi, provázené originálními texty, malbami a sochami, Brno: Akademické nakladatelství CERM, 2019

 

https://www.sci.muni.cz/anthrop/blog/2019/05/31/hvezdopravne-nebe-zverokruhu-nad-nami/

 

 

Těším se na setkání s vámi

Srdečně

Jaroslav Malina

 

 

 

červenec132019
ÓDA PRO ANTONÍNA

Óda pro Antonína - Mužácký sbor Vavřinec H. Bojanovice

 

BYL TO KRÁSNÝ VEČER. NA ZDRAVÍ!!!

Sedíme v ateliéru, v uších nám ještě zní písničky a v srdci zůstala navždy atmosféra celého večera a vzpomínáme. Děkujeme za pozvání, gratulujeme všem, kteří večer připravili. Počasí se jako nějakým kouzlem umoudřilo, lidé se bavili, zpěváci byli skvělí, víno výborné. PŘEKVAPENÍ udělalo RADOST. BUDEME DLOUHO VZPOMÍNAT, bylo to DOJEMNÉ, LASKAVÉ, MILÉ ... DĚKUJEME všem.

Poslouchat píseň ÓDA PRO ANTONÍNA…slyšet verše z knihy Horním Bojanovicím s láskou… Ať se novému mužáckému sboru Vavřinec daří a všem, kteří mají rádi Horní Bojanovice také.

 

Eště byly 4 týdně...

 

Horní Bojanovice 12. července 2019 EŠTĚ BYLY 4 TÝDNĚ…Setkání mužáckých sborů – Presúzní sbor z Velkých Pavlovic, Mužáci z Němčiček, Svodničan z Bořetic, Vavřinec z Horních Bojanovic, provázela Mirka Šubíková, hrála CM Lašár.

..na zdraví...z ateliéru A. Vojtka

červenec92019
PROCHÁZKA Prahou...

Antonín Vojtek v Praze

Antonín Vojtek v Praze
 

Co dělá MALÍŘ JIŽNÍ MORAVY v PRAZE???

KRESLÍ, ale také VYSTAVUJE obrazy v AD Galerii.

Tak neváhejte, dlouho taková příležitost nenastane. Vezměte přátele, kteří mají jižní Moravu rádi a užijte si setkání s výtvarným uměním malíře jižní Moravy Antonína Vojtka .

Antonín Vojtek v Praze

Víc fotografií najdete na veřejném profilu Fc.

červenec82019
MÍJENÍ

...kolik má podob?

 

Antonín Vojtek, olejomalba na plátně Míjení

 

MÍJENÍ

Zákon o přitažlivosti ve vztazích

bývá často k zlosti

zejména v té osudové chvíli,

když muž a žena

se neodvratně míjí.

 

Antonín Vojtek 2019

červen172019
ROZHLASOVÝ POZDRAV Z PRAHY

Ondřej Kepka a Antonín Vojtek

🌹🌹🌹 Děkujeme Ondrovi za krásný ROZHLASOVÝ POZDRAV Z PRAHY ČRo Praha 2…Kdysi dávno jsme potkali Gabrielu Vránovou a stala se pro nás Gábi. 🌹 Později jsme se setkali s jejím synem Ondřejem Kepkou, který přijal pozvání na vernisáž výstavy A.V. Kraj pod Pálavou v Praze v AD galerii 4. června 2019. 🌹 Jako by v tu chvíli byla Gábi s námi a také další přátelé…DÍKY. 🌹V nedělní Dobrém ránu 16. 6. s Ondřejem Kepkou v čase asi v 7.17 hodin. 🌹 Celý pořad je inspirující, PŘÍJEMNÝ POSLECH, milí přátelé. 🌹

Najdete ho zde

nebo

https://program.rozhlas.cz/zaznamy?fbclid=IwAR3Hl5EjSQfpYC4Vy-ohxRxlWsfuO_rjW_JNyqbGrssaThJ3-fGl9dFmXSs#/dvojka/9/2019-06-16

 

Slávka Hozová a Antonín Vojtek, senátor Rostislav Koštial

červen132019
Pro letní večery...

Básně psané krví červeného vína Jiří Vrbas

Milí přátelé, pro letní večery se skleničkou vína, doporučujeme novou knihu poezie Jiřího Vrbase Básně psané krví červeného vína, kterou jsme slavnostně uvedli na svět během Víkendu otevřených zahrad 2019.

Víkend otevřených zahrad 2019 Blažovice

Ilustroval ji malíř Antonín Vojtek a je v prodeji v naší Galerii 99 nebo na www.vrbas.cz.

Máme z ní radost a věříme, že se osloví i vás.

Jiří Vrbas

červen102019
Pro RADOST ze života

Ondřej Kepka a Antonín Vojtek

☀️🌳☀️ PRO RADOST ZE ŽIVOTA 🌳☀️🌳,

to byla vernisáž v úterý 4. června 2019 v AD Galerii v Praze. Byli jste skvělá společnost. Jak se galerie zaplnila, bylo neuvěřitelné. V tu chvíli se už nedalo ani fotit.

Díky všem!!! 🌳🌳 🌳

Nechceme zapomenout na manžele Alenu a Jiřího Dudychovi a jejich tým. 🌳

Recitovala Slávka Hozová 🌳.

Morava byla zastoupená senátorem Rostislavem Koštialem 🌳, skvělým vínem Vinselektu Michlovský a Lenkou Michlovskou 🌳. Lahůdkou byla ochutnávka z Mandlárny v Hustopečích, které se ujala Katka Kopová 🌳. Naše další smysly potěšil Blue Romantic Cimbal a Roman Veverka 🌳 🌳. Momentky z vernisáže poskytl Oldřich Hlaváček 🌳🌳🌳. Máme ještě docela dost aktualitek...tak postupně...Galerie je plná uměleckých děl, tak si ji určitě naplánujte navštívit. V přízemí byla vernisáž, ale v patře je náš OSTROV Moravy. 🌳🌳🌳 Výstava Antonína Vojtka Kraj pod Pálavou v Praze trvá do 6. srpna.

 

Více fotografií najdete na veřejném profilu Fc.

červen42019
85. narozeniny A. Vojtka v Praze

Antonín Vojtek v Galerii AD v Praze 2019

Milí přátelé, uvidíme se na vernisáži v úterý 4. června 2019 v 18 hodin v AD Galerii v centru Prahy na Uhelném náměstí 11 v legendárním objektu Platýz...s Modrým cimbálem a dobroty z jižní Moravy a hlavně nová kolekce obrazů A. Vojtka z krajiny pod Pálavou...z Moravy...těšte se...začínáme v 18 hodin...

 

A. Vojtek - pozvání do AD Galerie Praha

 

 

Můžete se těšit na herečku Slávku Hozovou a Blue Romantic Cimbal.

Připravujeme ochutnávku mandlovice a mandlových likérů z Hustopečské mandlárny.

Nebudou chybět skvělá vína Vinselektu Michlovský.

Prostě super den!

MANDLÁRNA Hustopeče

 

Detaily najdete na veřejném profilu Fc :-).

květen222019
KDYBYCH BYL STROMEM...

Kdybych byl stromem...A. Vojtek inspirován J. Kostrhunem

Obraz Kdybych byl stromem...nosil malíř A. Vojtek dlouho v hlavě.

Je to takové trvalé téma, stromy jsou jeho celoživotní láska. Text spisovatele Jana Kostrhuna určitě zasáhne i vás. Celý najdete v jeho knize Druhý pramen duhy.

 

Myslíme si, že jsme všemocní, ale zatím můžeme být živi a mít oči dokořán a srdce na sedm západů a v krvi kyslík právě jenom díky stromům. Naše vděčnost k nim je vpravdě člověčí.

Když se tak někdy dívám kolem, přál bych stromům, aby se daly na pochod. Ale dočkat bych se toho nechtěl. Přál bych stromům, aby rostly desetkrát rychleji. Přál bych stromům, aby rostly jenom tam, kde nebudou nikomu překážet, pokud ještě vůbec někde zbývá takové místo. Když už musí padnout strom, mělo by to mít ještě jiný smysl než porazit strom. A když vidíme něco, co bylo kdysi stromem, mělo by to být aspoň tak dobré a užitečné a pěkné na pohled a pro potěchu jako ta lípa kdysi, jako dub, jako jasan, jako třešeň, jako lesní ořech, jako ty lužní lesy cestou k Janohradu.

V životě jde přece hlavně o tom přidat něco dobrého a užitečného a krásného k tomu všemu, čím se těšíme. Kdo se o to aspoň pokusí, tomu chvála, komu se to podaří, tomu čest. Jenom brát a nic nedávat, takových je nás dost.

KDYBYCH BYL STROMEM, TŘÁSL BYCH SE.

Jan Kostrhun

 

květen12019
Prvomájový polibek ve SKLENĚNCE - JULIE

Galerie Skleněnka srdečně zve ve středu 1. května 2019 ve 14.30 hodin

na oblíbenou akci POLIBEK POD TŘEŠNÍ. Zahájení výstavy Julie Vojtkové.

Galerii najdete nedaleko Tišnova v Březině.

rozkvetlá třešeň nepočkala na vernisáž

 

Jako host vystoupí swingová kapela

DÍVKA V RYTMU ZROZENÁ.

 

Julie Vojtková v galerii Skleněnka

 

 

V galerii Skleněnka je k vidění stálá expozice skleněných figurek, vitráží, hutního, rytého a malovaného skla. Od května do září pořádá galerie různé řemeslné akce a výstavy, na kterých jsou k vidění nejen sklářské výrobky, ale také obrazy, šperky, keramika, grafika a dřevěné i kované plastiky.

 

duben112019
SVĚTLUŠKA kalendář 2020 rozhovor

rozhovor A. Vojtka o Světlušce

Vážení přátelé, práce na přípravě kalendáře pro rok 2020 pokračují. Vše má nyní na starost firma Model z Opavy a paní Andrea Švábová z Projekty pomáhají.

Již nyní se můžete těšit na 13 obrazů Antonína Vojtka, již dnes přemýšlejte, jak podpoříte nadaci Světluška Českého rozhlasu Praha. My se na nový kalendář těšíme a víme, že bude krásný. Na všem se postupně pracuje a sledujte naše novinky. Podzim tady bude za "chvíli" :-).

Za rozhovor děkujeme paní redaktorce Ivě Haghofer.

duben82019
(ne)Zapomenutí legionářští „bráškové“ * VELKOPAVLOVICKO

Bořetice ilustrace A. Vojtek

 

Nemusíte být historici, ani potomci legionářů a přesto kniha vzbudí i váš zájem. Byli jsme u zrodu dalšího dílu

(ne)Zapomenutí legionářští "bráškové" VELKOPAVLOVICKO.

Máme ze spolupráce a z knihy radost a přejeme tvůrcům a František F. Trávníček hodně energie do další práce. V knize najdete ilustrace A. Vojtka k uvedeným obcím Bořetice, Horní Bojanovice, Kobylí, Němčičky, Velké Pavlovice a Vrbice a také jeho úvodní slovo. Rád se stal hlavním patronem legionářů Horních Bojanovic a také celé knihy.

https://www.facebook.com/legionarstibraskove/

 

Němčičky ilustrace A. Vojtek

 

Rád jsem přijal možnost napsat úvodní slovo ke knize o legionářích mé drahé jižní Moravy, kde jsem se narodil, a to z několika důvodů: prožil jsem II. světovou válku, viděl jsem mrtvé vojáky z

obou válčících stran a pozoroval jejich únavu a celkovou frustraci. Také mám věk, který mi umožňuje pochopit mnohé souvislosti. Sám jsem ve svých osmnácti letech musel na šest let opustit rodiče a

svou rodnou obec Horní Bojanovice. Z okolních obcí Němčičky a Bořetice pocházeli moji příbuzní.

Členové široké rodiny pak pobývali také v Kobylí, na Vrbici, ve Velkých Pavlovicích.

Počet legionářů z těchto obcí potvrzuje skutečnost, že mladí vojáci, kteří bojovali za naši novou státnost a za československé ideály, patřili stejně jako já k jihomoravským furiantům.

Opustil jsem na dlouhý čas svou krásnou krajinu hebkých a něžných ženských tvarů, krajinu s ležící ženou – Pálavou, pracovité a těžce zkoušené lidi. Byl jsem přinucen v dalekém pohraničí, tam na západě „bojovat“ za lepší zítřky. Ne, nebyl jsem legionářem v pravém slova smyslu, ale mnohé jsem

s vojáky těch dávných časů sdílel. Touhu po domově především a příkoří, že jsem stále něco musel.

Žil jsem pod tlakem nesvobody. Po šesti letech jsem „dezertoval“ a vrátil se domů. Stal se ze mne malíř, který cítil, že své krajině něco dluží. Lásky jsem měl ve svém srdci vrchovatě, neboť byla

umocněna odloučením a touhou po domově. Žil jsem láskou a pro lásku. Začal jsem malovat obrazy, které připomínají sny. Malíř je v podstatě šťastný člověk. Nic nedělá, jen maluje, dělá radost jiným.

A já jsem si jist, že i vojáci – legionáři měli své představy o lepším světě. Také o tom, že až se vrátí, zažijí vděk a úctu. Zažili přece tolik trápení a bolesti. Jenže v životě lidském je často všechno

jinak. Stovky se jich nevrátily. Stovky legionářů byly zneuznané, stovky upadly v zapomnění. Téměř všichni byli zklamáni.

A právě my, současníci, my, kteří žijeme v míru a blahobytu, bychom jim měli vzdát poctu, nikdy bychom neměli na ně zapomenout. Život člověka probíhá v souvislostech. Kdybychom se zamýšleli a přemítali, pak právě tito mladí chlapci si zaslouží náš obdiv a úctu. Jim vděčíme za naši

svobodu.

Je pravdou, že čas se snaží uvrhnout minulost v zapomnění. Tato kniha však bude vzdorovat této realitě. Kdykoli ji čtenář vezme do ruky, vždy oživí minulost a připomene, komu vděčíme my

a naše děti za život, který máme ve svých rukou.

září 2018 Antonín Vojtek

duben82019
„Jižní Morava? Krajina oblých ženských tvarů. Proto ji miluji,“ říká malíř Vojtek

Sněženky 2019 A. Vojtek

Když přijde na návštěvu Hana Raiskubová, tak věřte, že vznikne rozhovor, který má duši :-). Povídalo se o životě, o malování...můžete se na chvíli zastavit a číst.

březen262019
MORAVIA magazín IV. ročník rozhovor s A. Vojtkem

MORAVIA magazín IV. ročník cestovatelské tipy

 

🐝☀️🐝 Naší MERUŇCE je dnes asi docela zima, ale jaro se vrátí, léto je tady za chvíli. Magazín MORAVIA přináší mnoho tipů na výlet a také rozhovor s Antonínem Vojtkem. Přijeďte se podívat na jižní Moravu. Inspirujte se...IV. ročník MORAVIA magazín právě vychází. ☀️🎨☀️

 

meruňky kvetou

MORAVIA magazín 2019 rozhovor s A. Vojtkem

březen212019
Jaro je nové probuzení - pozdrav malíře

Antonín Vojtek olejomalba

Jaro je nové probuzení,

jaro je jako narození,

jaro je láska,

nic jiného to není.

Jaro je život přece.

Všechno tě táhne do lesa, k řece.

 

Jaro je údiv,

jaro je zázrak,

když do trávy hebké

položíš se naznak

a modř touhy tě omámí

a zeleň-naděje

tě zahřeje.

 

Tak to je jaro?

Setřeš si pot z čela,

u hlavy zabzučí ti včela

a motýl ti sedne na hlavu.

V modravé dálce pozdravíš Pálavu

a hru na život si začneš hrát

se vším živým.

Šibalsky zavoláš:

jaro, já tě vidím!

 

Antonín Vojtek 2019

Antonín Vojtek olejomalba

březen172019
HLEDÁNÍ LÁSKY...výstava skončila

Antonín Vojtek Hledání lásky k rodnému kraji

Stojím uprostřed výstavní síně v MMG v Břeclavi. Myšlenky běží a vzpomínky naskakují samy.

Krásná vernisáž zahájila výstavu A. Vojtka Hledání lásky k rodnému kraji. Fotografie najdete tady.

Antonín Vojtek

Následovalo mnoho setkání s obdivovateli obrazů i krajiny jižní Moravy...byl to krásný čas. Děkujeme všem za návštěvu, děkujeme za spolupráci.

Antonín Vojtek

 

Cítím velký respekt před tolika obrazy, které jsou na výstavě představeny. Vím, kolik hodin práce u stojanu věnuje malíř každému obrazu. Vím, kolik energie každý obraz obnáší. Vím, jakou má radost, když obraz dokončí.

Pro všechny návštěvníky přikládám poslední ohlédnutí. Podívejte se tady.

Mějte se krásně! Vlídné jaro přeji všem...Jitka Vojtková

březen122019
Spolek ROZUMĚNÍ - výstava v Galerii 99

pozvánka spolku Rozumění v Galerii 99 v Břeclavi

 

Výstava výtvarníků spolku Rozumění z Otrokovic. Bude to skvělé setkání, noví autoři v galerii a také úplně nová nabídka výtvarných děl.

Výstavu zahajujeme vernisáží 12. března v 17 hodin, tak přijďte.

 

FOTOGRAFIE z vernisáže a ukázku z vystavených děl najdete na Facebooku :-).

únor282019
Hledání lásky k rodnému kraji PRODLOUŽENO DO 17. března 2019

Antonín Vojtek výstava v MMG Břeclav

 

Vážení příznivci výtvarného umění, výstava A. Vojtka je prodloužena do 17. března, tak s její návštěvou neváhejte.

 

Antonín Vojtek výstava v MMG Břeclav

 

Máme pro vás knižní novinku A. Vojtka, hledejte v sekci nakladatelství. Knihu můžete získat s podpisem autora a pamětním razítkem.

 

Antonín Vojtek pamětní razítko

 

Pro všechny, kteří si výstavu nechali ujít a hlavně pro ty, kteří ji navštívili...rozhlédněte se po výstavní síni MMG v Břeclavi tady.

 

únor252019
Už jste se byli podívat??? MALÍŘ A LÉKAŘ

Antonín Vojtek a kardiochirurg MUDr. Pavel Piler

 

❤️❤️❤️ MALÍŘ A LÉKAŘ. ❤️❤️❤️

Život je o životě. „Byl to silný okamžik“, říkali přátelé, když slyšeli na vernisáži 24. ledna 2019 povídat MUDr. Pavla Pilera, kardiochirurga z Brna. „Jen já jsem držel malířovo srdce a vím, jak vypadá, jak tluče.“

🎨❤️🎨 Kdykoliv vidím záchranářský vrtulník nad hlavou, vzpomenu si na náš příběh před lety. Na čas, kdy šlo o každou minutu a vrtulník měl na palubě mého muže. V tu chvíli, jako dnes, se mi rozběhnou v hlavě myšlenky a vzpomínky na čas strachu, obav, očekávání, jak to dopadne. Na těžký čas návratu do života, na krize v dalších letech…Jen ten, kdo zažil podobnou chvíli, rozumí, o čem povídám. Není třeba velkých slov. ❤️

Děkuji všem, kteří dělají svou práci dobře, opravdově. A všem, kteří umí prodloužit život. Važme si ho. Nikdy nevíme, kdy skončí. Chovejme se k sobě podle toho. Vím, o čem mluvím.

❤️ Buďte zdraví. J.V.

 

Antonín Vojtek, dopis s pozváním :-)

Antonín Vojtek, Stmívání na jižní Moravě, olejomalba

únor52019
STRACHOTÍN na Facebooku najdete mnoho novinek

záplavy ve Strachotíně foto A. Vojtek kolem roku 1959

Vážení příznivci výtvarného umění!

S krajinou jižní Moravy je malíř A. Vojtek hluboce spjat. Na veřejném Facebookovém profilu najdete mnoho nejrůznějších drobných informací. Tak nás sledujte a není třeba se ani registrovat :-).

únor32019
OSUDOVÁ ZNAMENÍ A LÁSKY Antonína VOJTKA

Už jste si koupili SPIRIT? Najdete tam OSUDOVÁ ZNAMENÍ A LÁSKY ANTONÍNA VOJTKA. Aktuální číslo vyšlo v pátek 1. února 2019. Trochu povídání o životě a třeba na chvilku čtení k nedělní kávě.

Spirit 1. 2. 2019

leden282019
SVĚTLUŠKA kalendář pro rok 2020

Antonín Vojtek olejomalba pro Světlušku

Vážení příznivci a hlavně "hlasující"...s velkou radostí vám oznamujeme, že pro rok 2020 byl A. Vojtek vybrán jako tvůrce pro nádherný charitativní projekt. Velkoformátový charitativní nástěnný kalendář nadačního fondu Českého rozhlasu projektu SVĚTLUŠKA, budou zdobit jeho obrazy. Generálním partnerem je společnost Model Obaly, a.s..

Antonín Vojtek olejomalba

Máme nesmírnou radost,že můžeme pomáhat, že obrazy mohou plnit takovou roli.

Děkujeme, na kalendáři se již pracuje, těšte se a sledujete novinky. Antonín Vojtek vytvořil novou kolekci, cyklus obrazů, které jste dosud nemohli nikde spatřit. Uvidíte sami :-). Laskavou péči převzali nyní z PROJEKTY POMÁHAJÍ. V minulých letech jste mohli vidět kalendář s obrazy například od Jiřího Trnky, Josefa Čapka, Františka Tichého, Vlasty Švejdové, Aloise Mikulky a dalších.

SVĚTLUŠKA

Upozorňujeme, že až do 10. března 2019 můžete navštívit výstavu A. Vojtka v MMG Břeclav k jeho 85. narozeninám. Zde jsme všechny přítomné na vernisáži 24. 1. 2019 seznámili s výsledkem hlasování.

leden282019
215 .výstava A.V. a vernisáž, na kterou se nezapomíná

A. Vojtek 215. samostatná výstava v MMG Břeclav , foto J. Minařík

Vážení a milí přátelé, děkujeme, víc slov není třeba. Mnozí z vás dorazili z velké dálky, někteří překonali nejrůznější nesnáze...bylo to skvělé.

Jitka a Antonín Vojtkovi

 

A. Vojtek jubilejní výstava k 85. narozeninám , foto V. Šálek

 

víc fotografií najdete na veřejném profilu Fc :-)

 

POZOR! PREZENTACI Z FOTOGRAFIÍ MÁME HOTOVOU A MŮŽETE SE PODÍVAT TADY :-) AŤ SE VÁM HEZKY VZPOMÍNÁ.

 

 

HLEDÁNÍ LÁSKY K RODNÉMU KRAJI Antonín Vojtek

 

REPORTÁŽ ZPRAVODAJSTVÍ FENIX Z BŘECLAVI NAJDETE TADY.

leden242019
Antonín Vojtek 215. samostaná výstava v MMG Břeclav

A. Vojtek 24. ledna 2019 v 17 hodin v MMG Břeclav

Antonín Vojtek připravuje...

MMG Břeclav pořádá k 85. narozeninám A. Vojtka 215. samostatnou výstavu obrazů, která se uskuteční za podpory naší Galerie 99.

VERNISÁŽ SE KONÁ V 17 HODIN VE ČTVRTEK 24. LEDNA 2019 V MMG BŘECLAV V MUZEU POD VODÁRNOU.

Výstavní síň najdete ZDE.

Čeká nás neobvyklá, krásná vernisáž výstavy A. Vojtka, kde bude vystavena nová kolekce obrazů, které jste ještě neměli možnost shlédnout. V programu vystoupí skvělí umělci z řad přátel-

zahraje Muzica Bohemica,

skupina Tamaral,

kytarový virtuos Vladislav Bláha.

Ochutnáte výborná vína Vinselektu Michlovský.

 

Hledání lásky k rodnému kraji - Antonín Vojtek

 

Uvítáme novou knihu A. Vojtka Hledání lásky k rodnému kraji, která vznikla za podpory Jihomoravského kraje a FOSFY a.s..

Do knihy přispěly další osobnosti, které mají k naší krajině blízký vztah. Přečíst si můžete ZRCADLENÍ od spisovatele Ing. Jana Kostrhuna, dalšími jsou Jiří Hronek; PhDr. Emil Kordiovský; Rostislav Koštial; Prof. Ing. arch. Mojmír Kyselka, CSc.; Ing. Pavel Mauer; Doc. Ing. Miloš Michlovský, DrSc, Dr.H.C.; RNDr. Rostislav Morávek; MgA. Jan Šimíček; Milan Vojta, MBA, M.A.; Ing. Jan Vybíral; RNDr. Jiří Zahrádka, CSc..

Najdete zde výtvarné vyznání malíře A.V. v 57 olejomalbách a v téměř 140 kresbách.

Publikace je ojedinělá a jedinečná. Je rozsáhlá (240 stran) a kvalitně zpracovaná. Vše odstartoval článek z roku 1972 a nikdo doposud toto téma z řad výtvarníků nezveřejnil.

článek z roku 1972

 

Antonín Vojtek se výstavní činnosti věnuje více než 50 let a 40 let je umělcem na volné noze.

leden152019
HLEDÁNÍ LÁSKY K RODNÉMU KRAJI - kniha

Hledání lásky k rodnému kraji Antonín Vojtek

Novou knihu Hledání lásky k rodnému kraji představíme 24. ledna 2019 v 17 hodin na vernisáži v MMG v Břeclavi během 215. samostatné výstavy Antonína Vojtka.

Výstavní prostor najdete POD VODÁRNOU zde.

Vznikla za podpory Jihomoravského kraje a FOSFY a.s. a spolupráce tiskárny Helbich.

MMG Břeclav 215. samostatná výstava A. Vojtka

 

Do knihy přispěly další osobnosti, které mají k naší krajině blízký vztah. Přečíst si můžete ZRCADLENÍ od spisovatele Ing. Jana Kostrhuna, dalšími jsou Jiří Hronek; PhDr. Emil Kordiovský; Rostislav Koštial; Prof. Ing. arch. Mojmír Kyselka, CSc.; Ing. Pavel Mauer; Doc. Ing. Miloš Michlovský, DrSc, Dr.H.C.; RNDr. Rostislav Morávek; MgA. Jan Šimíček; Milan Vojta, MBA, M.A.; Ing. Jan Vybíral; RNDr. Jiří Zahrádka, CSc..

 

Najdete zde výtvarné vyznání malíře A.V. v 57 olejomalbách a v téměř 140 kresbách.

kresba v knize Hledání lásky k rodnému kraji A.Vojtek

Odpočívejte, čtěte a nahlížejte do snů a vzpomínek v obrazech malíře, který se za každých okolností optimisticky dívá na realitu. Tam, kde druzí vidí jen zmar, se snaží najít poetiku a krásu. Zastavte se a přijměte pozvání k četbě, k procházce krajinou, která je celoživotní múzou Antonína Vojtka a on jí zůstal věrný a oddaný. Vím, že se na Moravě už nenarodí malíř, který by ho nahradil, který by jí věnoval celý svůj výtvarný život. Věřte mi, je to tak. Věřte, že Antonín Vojtek má plány na mnoho dalších let a v ateliéru je dostatečná zásoba barev a plátna na nové a nové obrazy.

 

Jitka Vojtková

leden112019
Návštěva z redakce České televize Brno

Antonín Vojtek Pohansko 2019

❤️❤️❤️ Krásná PROCHÁZKA ... Dnešní dopoledne...chvíli v přírodě, v Galerii 99, v ateliéru. Návštěva z redakce České televize Brno.

Aneta Beránková redaktorka- Česká televize Brno

V příjemné atmosféře se to krásně pracovalo. Děkujeme celému štábu zpravodajství s redaktorkou Anetou Beránkovou. Výsledek jste mohli vidět v Událostech z regionů a v Událostech z kultury 11. ledna 2019.

Najdete v archivu České televize nebo tady.

Česká televize Brno - návštěva

 

Víc fotografií na veřejném profilu Galerie 99 na Facebooku.

leden102019
58 nebo 85 po patnácté opět v Galerii 99

ateliér Antonína Vojtka z roku 1957

Milí přátelé, malíř Antonín Vojtek se 10. ledna 2019 těší na setkání v Galerii 99 v Břeclavi. Je to jeho narozeninový den, který pravidelně již 15 let slaví setkáním s Vámi. Letos je však pro něho velmi důležité také datum 24. 1. 2019, kdy v MMG v Břeclavi zahájí svou 215. samostatnou výstavu.

 

Strachotín - A. Vojtek

 

Ve čtvrtek 10. ledna to budou jeho 85. neboli 58. narozeniny. Jak rád v žertu čísla obrací, aby si nepřipouštěl, jak ten čas rychle běží. Letos se rozhodl v měsíci lednu a únoru 2019 vystavit své prvotiny, které jsou staré šedesát i více let. Nejde jen o nostalgické vzpomínání, ale také o to, aby všichni, zejména začínající výtvarníci nebo žáci škol, mohli nahlédnout na počátek tvorby úspěšného umělce. Veřejnost tak může konfrontovat tvorbu z padesátých let minulého století s tvorbou dnešní, vyzrálou a stylizovanou.

 

Antonín Vojtek

leden12019
PF 2019 NOVOROČNÍ pozdrav

A. Vojtek první obraz 2019

JAK NA NOVÝ ROK...aneb co dělá malíř v zimě? Těší se na jaro a letos na svou první 215. samostatnou výstavu 24. ledna 2019 v MMG Břeclav.

A. Vojtek olejomalba, detail

 

PF 2019 A. Vojtek

prosinec282018
Než přijde NOVÝ ROK 2019 přání

Julie Vojtková, Alenka, kombinovaná technika

 

PŘEJEME VÁM VLÍDNÝ A LASKAVÝ ROK PLNÝ ÚSMĚVŮ

 

Vážení a milí přátelé,

ať vás v roce 2019 čekají krásné chvíle v osobním a pracovní životě. Ať máte čas a sílu občas snít, ať máte důvod k radosti, přestože optimismus je někdy čisté bláznovství. Ať se v roce 2019 opět setkáme, protože bez pohledu do očí a bez společně prožitého času, život nemá smysl.

 

Děkujeme všem, kteří nás jakkoliv podporují a přejeme všechno dobré v dalším roce.

Zdraví Jitka a Antonín Vojtkovi s dcerou Julií

prosinec242018
Bylo to krásné setkání...Horní Bojanovice

Horní Bojanovice

Mít rád svou rodnou obec...krásné setkání v prosinci 2018, vystoupení dětí i cimbálové muziky, skvělé víno a hlavně atmosféra...Děkujeme za pozvání.

Z knihy Horním Bojanovicím s láskou Antonín Vojtek - úryvek z básně

 

Prošel jsem celým světem

vyprávěl lidem neznámým

i svým dětem,

že láska k tomu jedinému místu

kde narodil jsem se,

běhal v dětství bosý

v prachu žhavém, v chladu rosy,

tam vracím se rád

a kdybych nemoh více, spad,

zvednu se znovu a zrakem svým

svou rodnou vísku pohladím.

Bojanovice mé,

i v čase, kdy prý času nemáme na to,

abychom pod Štumperky zašli,

ke kostelíku, ke kapličce,

předkům svým zapálili svíce,

já vracím se o desítky let zpátky,

abych utrhl růži ze zahrádky a položil ji

na tu hromádku hnědé země,

tam, kde jsem se narodil,

tam, kde zůstane na věky něco ze mě.

To něco, co moji duši hladí, laská,

je náruč vzpomínek života mého

k mé obci rodné,

je horoucí to láska.

prosinec 2017

A. Vojtek

 

prosinec72018
Vánoční čas v Galerii 99

z nabídky Galerie 99 Břeclav

Milí přátelé a návštěvníci galerie.

Nyní u nás najdete velkou nabídku výtvarných děl, které můžete svým blízkým nadělit pod stromeček.

Jsme připraveni se Vám věnovat v klidné atmosféře a vybrat společně to nejlepší pro Vás. Kdykoliv až do 21. prosince v pravidelné otevírací době nebo najdeme vhodný společný termín podle Vás.

Těšíme se na Vaši návštěvu.

 

V době od 27.12. 2018 do 4.1. 2019 bude galerie pro veřejnost zavřená.

listopad302018
TV Zpravodajství Fenix- na návštěvě- podívejte se

Milí přátelé, máme pro vás vzpomínku na vernisáž Julie Vojtkové výstavy HlavaNEhlava 1. listopadu 2018. Podívat se můžete zde.

Petr Malásek v Břeclavi

A také ze setkání 18. listopadu 2018 v břeclavské synagoze s Petrem Maláskem při křtu knihy Horním Bojanovicím s láskou a kalendáře Můj rodný kraj pro rok 2019. Máme krásné vzpomínky, vy také? Podívejte se.

Knihu a kalendář si můžete koupit v břeclavské Galerii 99, zasíláme také poštou.

listopad242018
CAPUTOLOGIE kniha J. Malina

Máme velkou radost, spolupráce s prof. Jaroslavem Malinou je skvělá a výsledek vidíte zde.

Blahopřejeme.

Caputologie J. Malina

Caputologie J. Malina
 

 

Akademické nakladatelství CERM vydává novou knihu prof. Jaroslava Maliny s názvem

 

Úvod do caputologie: Hlava I – mírné ∞.

 

Cyklus charakterizující v básnické a výtvarné nadsázce intelektuální, a/sociální a profesní rysy člověka

listopad182018
Můj rodný kraj 2019 kalendář s obrazy A. Vojtka

Vážení sběratelé, návštěvníci, přátelé!

 

Nový kalendář s obrazy Antonína Vojtka pro rok 2019 Můj rodný kraj bude v prodeji v Galerii 99 v Břeclavi.

V neděli 18. listopadu 2018 v 10.30 hodin slavnostně představíme v břeclavské synagoze kalendář i knihu Horním Bojanovicím s láskou.

V následujících dnech je budeme také rozesílat poštou.

Můj rodný kraj A. Vojtek 2019

 

Cena kalendáře je 200 Kč, poštovné podle aktuálních tarifů.

 

Kalendář má tradiční formát A3, kvalitní papír 300 gr. obsahuje reprodukce obrazů A.V. a fotografií Petra Maláska, má celkem 10 listů. Kalendář je sběratelskou záležitostí, výtvarným dílem a jednoznačně propaguje krásu Jihomoravského kraje, v celé České republice a také v zahraničí. Vydáván v limitovaném počtu.

 

Objednávat lze telefonicky 723 887 977 nebo na adrese vojtkova@vojtek-av.com.

 

Ozveme se vám obratem a domluvíme vše potřebné, věnování, formu úhrady...

 

 

  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   >   >>  

Všechna práva vyhrazena

Použití pouze s písemným souhlasem autora

Galerii 99 nyní najdete také na facebooku

Videa z akcí

 

Užití cookies

Užití cookies

Navštívíte-li webové stránky vojtek-av.com a kteroukoli jejich subdoménu, jsou na nich v některých případech použity tzv. cookies.

Jedná se o tyto případy:

- Hlasujete v anketě: do cookies je poznamenáno, že jste hlasovali, abyste nemohli v téže anketě hlasovat znovu.

- Nakupujete v e-shopu: do cookies se zaznamenávají údaje z košíku i Vaše osobní údaje, které jsou po potvrzení nákupu opět smazány.

- Čtete články: do cookies se poznamená údaj o kliknutí na článek pro účely statistiky čtenosti článku.

Použití cookies můžete kdykoliv zakázat v nastavení svého internetového prohlížeče. Stránky pak budou fungovat stejně s výjimkou výše uvedených funkcí.
Pro nakupování povolte cookies a javascript

JOUDAweb - autorka © Taťána Kubátová, e-mail:obchod@tkweb.cz, web: www.jouda.tkweb.cz            Aktualizováno: 8. 4. 2024